Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν Άρης και Λαμία μετά το 0-0 στο «Βικελίδης» [βίντεο] | ΣΠΟΡ

Χωρίς νικητή έληξε το τελευταίο χρονικά ματς από το… πρώτο μενού των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ Άρη και Λαμίας.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έτσι άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου έμειναν «άσφαιροι» για τρίτο διαδοχικό ματς μέσα στο 2022 έμειναν, ενώ την ανοδική της πορεία συνέχισε η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Πριν από τη ρεβάνς στο «Αθανάσιος Διάκος», οι δύο αντίπαλοι θα παίξουν ξανά μεταξύ τους για τη 19η αγωνιστική της Super League, ξανά στο ίδιο γήπεδο, την Κυριακή (23/1, 15:00).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ματς

Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν από την αρχή. Στο πρώτο ημίχρονο είχαν 11 τελικές προσπάθειες, ωστόσο μόνο η πρώτη και η τελευταία απείλησαν, ουσιαστικά, τον Σαράνοφ: στο 8ο λεπτό ο Λέισμαν προωθήθηκε και δοκίμασε το δεξί σουτ έξω από την περιοχή, με τον Βούλγαρο τερματοφύλακα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο 43’, στο φαλτσαριστό σουτ του Μπρούνο Γκάμα έπειτα από την πάσα του Σούντγκρεν. Η Λαμία, από την πλευρά της, προσπαθούσε -ανεπιτυχώς- να απειλήσει με κάποια αντεπίθεση.

«Εκρηκτικό» ήταν το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, αλλά μόνο αυτό… Ο Σαράνοφ πρόλαβε τον Σούντγκρεν που βγήκε μόνος του από πλάγια θέση μετά το υπέροχο τακουνάκι του Μάνου, στην απέναντι εστία ο Χουλιάν Κουέστα διόρθωσε με υπερένταση -αλλά και τραυματίστηκε- προ του Ρόμανιτς το λάθος του Σούνγκρεν. Ο Σάσα σούταρε πάνω από τα δοκάρια στην εξέλιξη της φάσης -και όλα αυτά μέσα σε ένα τρίλεπτο (49’-51’). Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους, με μοναδική αξιόλογη φάση την επέμβαση του Σαράνοφ στο σουτ του Λόπεθ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Άρης – Λαμία 0-0

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα (59’ Ντένις), Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ, Τζέγκο (59’ Εντιαγέ), Σάσα, Μανσίνι, Μπερτόγλιο (74′ Ιτούρμπε), Γκάμα (60’ Ματέο), Μάνος (73′ Λόπεθ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Νούνιες (94′ Αντέτζο), Καραμάνος (71′ Μπανγκουρά), Τάιρον (64’ Τζανδάρης), Ρόμανιτς, Αραμπούλι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης:

  • Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 2-1
  • Παναθηναϊκός-Αναγέννηση Καρδίτσας 4-0
  • ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0
  • Άρης-Λαμία 0-0

Πηγή