Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Κύπελλο Ελλάδας: «Δεν ξέρω γιατί αποφασίστηκε να μη γίνει το Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ»

Κύπελλο Ελλάδας: «Δεν ξέρω γιατί αποφασίστηκε να μη γίνει το Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ»

Απορίες για την απόφαση να αναβληθεί ο προγραμματισμένος για σήμερα, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, αγώνας μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και της ΑΕΚ για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης, μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων.

Όπως ανέφερε μέσω του Metropolis της Θεσσαλονίκης, ο ίδιος δεν γνωρίζει για ποιον λόγο επιλέχθηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι να μην διεξαχθεί και όχι αυτό του Ολυμπιακού στην Καλαμάτα, ενώ χαρακτήρισε «περίεργο» και το όριο των δέκα ημερών για την αναβολή.

Ο Μάνος Γαβριηλίδης σημείωσε ότι «αρχικά η Αστυνομία κατέθεσε ένα αίτημα, το οποίο αφορούσε μόνο το ματς Καλαμάτα – Ολυμπιακός. Σύμφωνα με αυτό, έλεγε ότι το γήπεδο δεν προσφέρεται για τέτοιους αγώνες. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό, αφού είχε προηγηθεί ο αγώνας της Καλαμάτας με τη Λάρισα, ο οποίος έγινε κανονικά χωρίς προβλήματα. Μάλλον κάποιοι θα ήθελαν να ξεφύγουν από τις υποχρεώσεις τους. Μας προέτρεψαν να γίνει το ματς σε γήπεδο άλλης πόλης, ωστόσο κάτι τέτοιο ματαιώθηκε, αφού δικαίως ξεσηκώθηκαν οι Καλαματιανοί.

Μετά ήρθε στην επιφάνεια το θέμα με την ώρα. Μετά από κάθε κλήρωση περιμένουμε ως ΕΠΟ αν οι ομάδες έχουν συγκεκριμένα αιτήματα για ημέρες και ώρες, γιατί θέλουμε να τους διευκολύνουμε όσο γίνεται καλύτερα. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε Τρίτη, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός Τετάρτη. Δεν το προσέξαμε την πρώτη στιγμή και τους βάλαμε και τους δύο να παίξουν Τετάρτη στις 3 μ.μ.. Αργότερα, σε συνεννόηση με τις ομάδες και το κανάλι, καταλήξαμε πως με τις δύο ώρες διαφορά καλύπτονται όλοι. Δεν μίλησε κανένας τότε, όταν κάναμε την αλλαγή πριν μια εβδομάδα, ενώ όλοι το ήξεραν, και η Αστυνομία».

«Τι συνέβη χθες παραμονή του αγώνα δεν ξέρω. Εμένα μου φαίνεται περίεργο και το όριο των δέκα ημερών για την αναβολή. Δηλαδή πριν τις δέκα ημέρες υπάρχει κίνδυνος να πλακωθούν οι οπαδοί και μετά τις δέκα ημέρες όχι;», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου.

Για τους λόγους που αναβλήθηκε το ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης και όχι του Ολυμπιακού με την Καλαμάτα, επισήμανε: «Το αίτημα της Αστυνομίας ήταν να μη γίνει το ένα από τα δύο παιχνίδια. Γιατί αποφασίστηκε να μη γίνει της ΑΕΚ, δεν το ξέρω. Όταν ορίσαμε τα δύο παιχνίδια με δύο ώρες διαφορά, κανείς δεν έφερε αντίρρηση και ξαφνικά, χθες το βράδυ, δημιουργήθηκε θέμα. Πρόβλημα υπάρχει και με το όριο των δέκα ημερών. Αν δεν αρθεί η απαγόρευση του δεκαήμερου, δεν μπορούμε να ορίσουμε το ματς την επόμενη Τετάρτη και έτσι θα υπάρχει πρόβλημα και με τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, στο οποίο είναι να γίνει στις 29 Ιανουαρίου η ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα».


Πηγή