Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Κύπελλο Ιταλίας: Αποκλεισμός σοκ για τη Νάπολι -Ηττήθηκε στα πέναλτι από την Κρεμονέζε

«Βόμβα» μεγατόνων στο ιταλικό Κύπελλο, καθώς η Κρεμονέζε, ουραγός της Serie A και χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, απέκλεισε την εντυπωσιακή φέτος Νάπολι, επικρατώντας στο «Stadio Diego Armando Maradona» με 5-4 στα πέναλτι (2-2 η κανονική διάρκεια και η παράταση), για τη φάση των «16».

Η μεγαλύτερη έκπληξη της εφετινής σεζόν, είχε την «υπογραφή» του 19χρονου Γκανέζου επιθετικού της Κρεμονέζε, Φέλιξ Αφενά-Γκιάν, ο οποίος όχι μόνο ισοφάρισε στο 87′ στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση κι από εκεί στα πέναλτι, αλλά ήταν κι εκείνος που σημείωσε το 5ο και τελευταίο εύστοχο πέναλτι των φιλοξενούμενων, χαρίζοντάς τους μία ανεπανάληπτη πρόκριση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Νάπολι έπαιξε με τη «φωτιά» και… κάηκε, χάνοντας τον έναν απ’ τους τρεις εφετινούς στόχους της. Η επιλογή του Λουτσιάνο Σπαλέτι να αφήσει εκτός τον Κβαρατσκέλια και να κάνει ένα συνολικό rotation, δεν του βγήκε. Η Κρεμονέζε προηγήθηκε στο 18′ με τον Πίκελ και παρότι η Νάπολι «γύρισε» το σκορ με τους Χουάν Ζεσούς (33′) και Σιμεόνε (36′), δεν «καθάρισε» τον αγώνα και στο τέλος το πλήρωσε.

Η Κρεμονέζε ισοφάρισε με τον Αφενά-Γκιάν κι άντεξε και στην παράταση, παρότι βρέθηκε από το 100′ να παίζει με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Σερνίκολα με δεύτερη κίτρινη. Οι παίκτες της είχαν 5 στα 5 από την άσπρη βούλα, η Νάπολι αστόχησε στο τέταρτο χτύπημα του Λομπότκα (άουτ) και γράφτηκε Ιστορία…

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων της φάσης των «16» του Coppa Italia:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ίντερ-Πάρμα 2-1 παρ. (1-1 κ.δ.)

Μίλαν-Τορίνο 0-1 παρ.

Φιορεντίνα-Σαμπντόρια 1-0

Ρόμα-Τζένοα 1-0

Νάπολι-Κρεμονέζε 4-5 πέν. (2-2 κ.δ. και παρ.)

Αταλάντα-Σπέτσια 19/01

Λάτσιο-Μπολόνια 19/01

Γιουβέντους-Μόντσα 19/01


Πηγή