Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Γιατί πρέπει να φτάνουμε πάντα στον πυροβολισμό;

Ένα νέο σοκαριστικό περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ, όταν αστυνομικός πυροβόλησε εξ’ επαφής έναν μαύρο άνδρα, τον Τζέικομπ Μπλέικ, την ώρα που πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητό του και μπροστά στα παιδιά του, στο Μιλγουόκι.

Παρά τις επτά σφαίρες που δέχθηκε, ο άνδρας ζει, αλλά η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Το βίντεο από την απάνθρωπη αυτή πράξη του αστυνομικού κάνει το γύρο του κόσμου και φυσικά έφτασε στα χέρια των ΝΒΑers.

Ο Τζορτζ Χιλ σχολίασε μετά από αυτό πως ο κόπος των παικτών του ΝΒΑ πάει στράφι και πως δεν θα έπρεπε να πάνε στο Ορλάντο, καθώς τίποτα δεν αλλάζει. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς απάντησε σε αυτό, μετά από σχετική ερώτηση, και είπε:

«Δεν έχω να πω κάτι για το σχόλιο του Τζορτζ Χιλ. Όλοι έχουν την γνώμη τους κι εμείς αντιδράσαμε σε αυτό που έγινε. Θα πω μόνο αυτό. Αν κάθεσαι εδώ και μου λες ότι δεν υπάρχει τρόπος να καταστείλουμε αυτόν τον κύριο ή να τον καθυστερήσουμε πριν τους πυροβολισμούς, τότε κάθεσαι εκεί και λες ψέματα, όχι μόνο σε μένα, αλλά και σε κάθε Αφροαμερικανό, σε κάθε μαύρο άνθρωπο στην κοινότητα, επειδή το είδαμε ξανά και ξανά και ξανά.

Αν δεις το βίντεο, υπήρχαν πολλές στιγμές, που αν ήθελαν, θα τον είχαν αντιμετωπίσει κάπως. Θα μπορούσαν να τον είχαν πιάσει. Θα μπορούσαν να το είχαν κάνει αυτό. Γιατί πρέπει να φτάνουμε πάντα στο σημείο, που βλέπουμε πυροβολισμούς; Η οικογένειά του είναι εκεί, τα παιδιά είναι εκεί. Για να το πω ειλικρινά, είναι απλά σκα@τ@ στην κοινότητά μας.

Ο κόσμος μπορεί να έχει βαρεθεί να το λέμε, αλλά είμαστε οι μαύροι είμαστε φοβισμένοι στην Αμερική, είμαστε τρομοκρατημένοι, επειδή δεν ξέρεις, δεν έχεις ιδέα πως έφυγε αυτός ο αστυνομικός από το σπίτι του εκείνη την ημέρα. Απλά, σε πονάει. Αυτός ο άνθρωπος δέχθηκε επτά σφαίρες από κοντά κι ακόμα ζει! Είναι ο καλύτερος εκεί έξω! Οι προσευχές μου είναι με την οικογένειά του».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή