Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Λουτσέσκου: Θα ακολουθήσουμε το πλάνο μας

Το δικό του πλάνο θα ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ στην αυριανή αναμέτρηση με αντίπαλο την Τσέλσι, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Επίσης, ο Ρουμάνος τεχνικός ανέφερε ότι οι Λονδρέζοι είναι το φαβορί, αλλά και ότι η ομάδα του είναι προετοιμασμένη να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι.

Παράλληλα, ο Ρουμάνος τεχνικός ανέφερε για ακόμη μια φορά ότι οι «ασπρόμαυροι» ήταν οι πρωταθλητές της προηγούμενης σεζόν στο γήπεδο, ενώ χαρακτήρισε το σύνολό του ικανό να διαχειριστεί το γεγονός πως θα παίζει σε τρεις διοργανώσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Λουτσέσκου:

Για το πώς θα διαχειριστεί ο ΠΑΟΚ τους αγώνες σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, είπε: «Είναι γεγονός ότι μέσα στο γήπεδο, κερδίσαμε πέρυσι το πρωτάθλημα. Οι πόντοι και τα παιχνίδια έδειξαν ότι είμαστε πρωταθλητές. Δεν είναι τα δικά μου λόγια, έτσι έγιναν. Κάποιες επιτροπές το αποφάσισαν αυτό. Δεν έχει σημασία αν έχουμε δύο ή τρεις διοργανώσεις. Θα πρέπει να διαχειριζόμαστε σωστά κάθε παιχνίδι. Έχουμε αγώνες στο Europa League, στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και θα κοιτάμε το κάθε ένα ξεχωριστά».

Σχετικά με την Τσέλσι, ανέφερε: «Ξέρουμε καλά ότι η Τσέλσι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και βρίσκεται σε μία πολύ καλή φάση. Προετοιμάζουμε το παιχνίδι, προσπαθώντας να κρατήσουμε την οργάνωσή μας, ως συνήθως. Θα πρέπει να διαχειριστούμε πολύ καλά, τις στιγμές που θα έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Υπάρχει τεράστιο κίνητρο από τη μεριά των παικτών γι’ αυτό το παιχνίδι. Θα μπούμε στο γήπεδο, για να δώσουμε τα πάντα. Ξέρω ότι απέναντι μας είναι παίκτες, που έχουν υπάρξει πρωταθλητές, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Έχουμε μία ταυτότητα και προσπαθήσαμε να την κρατήσουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν έχει σημασία, αν ο αντίπαλος είναι υψηλότερου ή χαμηλότερου επιπέδου. Πάντα προσπαθούμε να έχουμε το ίδιο στιλ, γιατί οι παίκτες μας έχουν αυτή την ποιότητα».

Αναφορικά με το αν ο ΠΑΟΚ θα προσαρμοστεί στο παιχνίδι της Τσέλσι, επισήμανε: «Δεν ξέρω τι να σας απαντήσω σε αυτό. Θα ήθελα η ομάδα μου να έχει την κατοχή, αλλά και η Τσέλσι θέλει το ίδιο. Στα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα, έχουν συνήθως 80% κατοχή. Θα θέλαμε να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι, αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι εφικτό. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σωστά τις στιγμές που θα έχουμε στην κατοχή μας την μπάλα, ώστε να μην βρεθούμε να κυνηγάμε την Τσέλσι. Δεν πρέπει να βρει χώρους, ώστε να φέρει την μπάλα μπροστά.

Όπως ξέρετε πολύ καλά και στο παιχνίδι με την Μπενφίκα προετοιμαστήκαμε για να πιέσουμε καλά, αλλά η Μπενφίκα με την ποιότητά της, κατάφερε να το ξεπεράσει αυτό. Στην έδρα μας, καταφέραμε να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι, τουλάχιστον για 20 λεπτά. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο… Μπορεί να προετοιμάζεις το παιχνίδι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, μπορεί να μη λειτουργεί αυτό, αλλά στο τέλος να καταφέρνεις να πάρεις το αποτέλεσμα».

Για τους αγώνες που ακολουθούν, σημείωσε: «Θα είναι έντονα, δύσκολα παιχνίδια πραγματικά, αλλά το πρώτο παιχνίδι που έχουμε, είναι το αυριανό. Έχουμε 21 παίκτες στον αριθμό, χωρίς τους τερματοφύλακες, δεν έχουμε τραυματίες και όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν. Η πίεση αυτή, μέσω του δύσκολου προγράμματος, μπορεί να μας δώσει μόνο εμπειρία».

Όσον αφορά τα κέρδη που μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ από το αυριανό παιχνίδι με την Τσέλσι, απάντησε: «Όπως είπα, εμπειρία. Είναι τέτοιου είδους παιχνίδια, στα οποία μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι κάθε στιγμή. Απέναντι μας, θα είναι μία ομάδα που θα είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή, με παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο. Τέτοιες καταστάσεις, μας κάνουν να προσαρμοζόμαστε και να είμαστε πιο προετοιμασμένοι μέσα στο γήπεδο».

Για τη διαχείριση των αγώνων, σημείωσε: «Μπορούμε να πάμε και μέχρι το τέλος, πριν από τη διακοπή. Ακόμη και το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι σημαντικό. Το ρίσκο είναι αυτό. Θέλουμε τη σωστή προσέγγιση, να μπούμε, να κερδίσουμε τα παιχνίδια, γιατί αλλιώς ρισκάρεις. Εμείς θα εστιάσουμε στο επόμενο παιχνίδι».

Σχετικά με τον αν υπολογίζει στον Πρίγιοβιτς, επισήμανε: «Επέστρεψε από τον τραυματισμό του και είναι κανονικά στο γκρουπ».

Αναφορικά με τον στόχο του ΠΑΟΚ στο αυριανό παιχνίδι, τόνισε: «Κάθε παίκτες και κάθε προπονητής σε αυτό το επίπεδο, έχει ως στόχο τη νίκη. Δεν υπάρχει κάποιος, που θα πει ότι πάει να χάσει. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η Τσέλσι είναι σε ένα διαφορετικό επίπεδο κι αν θέλετε, μπορεί να θεωρείται ήδη περασμένη στον επόμενο γύρο. Με την ποιότητα και το πνεύμα μας, θα πρέπει να μπούμε και να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει σημασία αν θα προβούν σε αλλαγές ή όχι. Ξέρουμε πολύ καλά την οργάνωση τους, τα δυνατά τους σημεία και θα προσπαθήσουμε με βάση όλα αυτά, να κάνουμε αυτό που θέλουμε».

Τέλος, για την ενδεκάδα της ομάδας του, δήλωσε: «Θα δείτε αύριο».

Σάκχοφ: Να δείξουμε ότι αξίζουμε που είμαστε εδώ

Τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο Εβγέν Σάκχοφ, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα του θα παίξει με μοναδικό στόχο τη νίκη, για να δείξει ότι αξίζει να βρίσκεται εδώ, ενώ σημείωσε πως ο «δικέφαλος» μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς βλέπει κάθε ματς ξεχωριστά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Σάκχοφ:

Για το πως περιμένει το αυριανό παιχνίδι, δήλωσε: «Κοιτάμε μπροστά, είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να ξεκινήσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα».

Σχετικά με το συναίσθημα που έχει και το πώς μπαίνει ο ΠΑΟΚ στη διοργάνωση, είπε: «Θέλουμε να κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια και σε αυτήν τη διοργάνωση και το επόμενο βήμα θα είναι να περάσουμε και τη φάση των ομίλων».

Αναφορικά με το πώς περιμένει την Τσέλσι, επισήμανε: «Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι και είμαστε έτοιμοι για αυτό. Έχουμε το δικό μας πλάνο. Η Τσέλσι έχει τεράστια ποιότητα, αλλά κι εμείς θα ακολουθήσουμε το πλάνο μας, ώστε να δείξουμε ότι είμαστε μία ομάδα που αξίζει να βρίσκεται εδώ».

Για το πρόγραμμα και τις δυσκολίες που υπάρχουν, υπογράμμισε: «Το περιμέναμε είναι μία μεγάλη απόλαυση να παίζεις τέτοια παιχνίδια. Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτή τη σειρά αγώνων».

Αναφορικά με τον στόχο του Europa League, σε συνδυασμό με το πρωτάθλημα, επισήμανε: «Αυτό που έχουμε σαν πρωταρχικό στόχο, είναι να προετοιμαζόμαστε κάθε φορά για το επόμενο παιχνίδι. Αυτό μας ενδιαφέρει και τώρα και μετά θα δούμε τα επόμενα παιχνίδια».

Σχετικά με το αν θεωρεί πως μέσα από το rotation θα δοθούν ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες, απάντησε: «Σε όλες τις θέσεις υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Το σημαντικό είναι να αρπάζεις από τα μαλλιά κάθε ευκαιρία και να δείχνεις ότι αξίζεις να παίζεις».

Τέλος, για το αποτέλεσμα που θα θεωρήσει αύριο καλό, τόνισε: «Ο τρόπος παιχνιδιού μας είναι ένας. Δεν θα περιοριστούμε σε ένα τρόπο στην άμυνα. Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας, θα ακολουθήσουμε το πλάνο μας και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη».

localStorage.clear();


Πηγή