Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Λουτσέσκου: Σεβόμαστε την Μπενφίκα, αλλά ήρθαμε για να κερδίσουμε

Με την ψυχολογία στα ύψη και την αυτοπεποίθηση του ίδιου και των παικτών σε υψηλά επίπεδα ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε ενόψει της πρώτης μονομαχίας με την Μπενφίκα στα πλέι οφ του Champions League.

Στο ξεκίνημα των δηλώσεων του ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε στη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. «Σ’ αυτό το επίπεδο υπάρχουν μόνο μεγάλες ομάδες’, ξεκαθάρισε ο 49χρονος τεχνικός. «Η Βασιλεία είχε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, άλλο είχε η Σπαρτάκ και διαφορετικό η Μπενφίκα. Αντιμετωπίσαμε ομάδες που είναι ψηλά στο πρωτάθλημα τους και είναι η επιβεβαίωση ότι παίξαμε με σπουδαίους αντιπάλους και προκριθήκαμε ως τα πλέι οφ», τόνισε και όπως είπε:

«Ήρθαμε στη Λισαβόνα σεβόμενοι τον αντίπαλο, αλλά με στόχο να κερδίσουμε το παιχνίδι»!

Στο μυαλό του Ρουμάνου προπονητή δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία σκέψη γύρω από ένα πιθανό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ; «Δεν υπάρχει αυτή η σκέψη στο μυαλό μου και δε θέλω να το συζητάω για μια πιθανή αποτυχία», είπε ορθά κοφτά και πήγε την κουβέντα σε περισσότερο ποδοσφαιρικά ζητήματα.

«Η Μπενφίκα είναι μια ομάδα που μου αρέσει το παιχνίδι της, μου αρέσει να την αναλύω, αλλά όπως είπε και ο Φερνάντο (σ.σ Βαρέλα) ήμαστε μια ομάδα που χτίζουμε τη νοοτροπία μας, έχουμε πετύχει σπουδαία πράγματα μέχρι τώρα και ήρθαμε εδώ με αυτοπεποίθηση να κερδίσουμε το παιχνίδι», υποστήριξε το «αφεντικό» του «Δικεφάλου».

Υπάρχει φαβορί για το ματς της Τρίτης; «Δεν μου αρέσει να μιλάω με ποσοστά», απάντησε ο Λουτσέσκου. «Η Μπενφίκα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, αλλά και εμείς θέλουμε να προκριθούμε στους Ομίλους. Προετοιμαστήκαμε για αυτό. Ξέραμε τις δυσκολίες και τους αντιπάλους και ήμασταν έτοιμοι γι’ αυτή τη δοκιμασία. Στη ζωή του καθενός υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις που σε σπρώχνουν ψηλά», πρόσθεσε.

Τι έδειξε η ανάλυση της Μπενφίκα; Ο Ρουμάνος τεχνικός, αφού δε θέλησε να αποκαλύψει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Ελ Καντουρί, σχολίασε: «Σεβόμαστε τον αντίπαλο, για την ποιότητα της, την ιστορία της, αλλά έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στη νοοτροπία μας, είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε σε κάθε σημείο του αγώνα, είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε την μπάλα. Είναι δύσκολο να μιλήσω για τον αντίπαλο και τα αδύνατα ή δυνατά σημεία. Η Μπενφίκα θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια της, υπάρχει συνεχώς κίνηση από τους παίκτες της επίθεσης και των άκρων, είναι γρήγοροι στο να ανακτούν την μπάλα, αλλά και εμείς έχουμε ένα στυλ που μπορεί να αποφέρει πίεση στην Μπενφίκα».

Υπάρχουν δύο ομάδες που θα μπουν για να πάρουν τη νίκη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να προσέξουμε τις λεπτομέρειες, που σε τέτοιο επίπεδο κάνουν τη διαφορά. Κάποιές φορές οι καταστάσεις και ο αντίπαλος σε υποχρεώνουν να αλλάξεις, αλλά οι καλές ομάδες προσπαθούν να βρουν λύσεις και να κερδίσουν το παιχνίδι.

Σ’ ότι αφορά την ετοιμότητα του Πόντους Βέρνμπλουμ, είπε: «Ο Βέρνμπλουμ θα είναι έτοιμος μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων», βάζοντας τέλος στα σενάρια περί παρουσίας του Σουηδού στο δεύτερο ματς με την Μπενφίκα.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή