Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Λύγισε «οn camera» Τυνήσια τενίστρια για τη Γάζα: «Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις παιδιά, μωρά να πεθαίνουν»

Σε κλάματα ξέσπασε η Τυνήσια πρωταθλήτρια του τένις, Ons Jaber, μιλώντας για όσα συμβαίνουν στη Γάζα.

Η Τυνήσια τενίστρια, η οποία ήταν φιναλίστ στο Wimbledon το 2022 και το 2023, αμέσως μετά τη νίκη της επί της Μαρκέτα Βοντρούσοβα στο WTA Finals, που διεξάγεται στο Μεξικό, μίλησε συγκινημένη για τις εξελίξεις στη Γάζα.

«Δεν είμαι πολύ χαρούμενη τον τελευταίο καιρό, δεν με κάνει χαρούμενη η κατάσταση στον κόσμο» είπε η 29χρονη Τυνήσια, μιλώντας σε δημοσιογράφο, και έβαλε τα κλάματα.

Η στιγμή που η τενίστρια λύγισε «on camera» για τη Γάζα

«Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις παιδιά, μωρά να πεθαίνουν κάθε μέρα… Θα δώσω μέρος του χρηματικού μου επάθλου στους Παλαιστίνιους. Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενη με τη νίκη. Θα έπρεπε να μιλήσω μόνο για τένις. Συγγνώμη, αλλά είναι εκνευριστικό να βλέπεις αυτά τα βίντεο κάθε μέρα».

«Δεν είναι πολιτικό μήνυμα. Είναι ανθρωπιά, τίποτα άλλο», είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Jabeur, γεννημένη στις 28 Αυγούστου 1994, είναι Τυνήσια επαγγελματίας τενίστρια.

Η υψηλότερη κατάταξη της καριέρας της από την Ένωση Γυναικείου Τένις (WTA) είναι το Νο2 στον κόσμο, που πέτυχε στις 27 Ιουνίου 2022.

Η Jabeur είναι σήμερα το Νο1 της Τυνησίας και η πιο ψηλά καταταγμένη Αραβοαφρικανή τενίστρια στην ιστορία της κατάταξης της WTA και της ATP. Έχει κατακτήσει πέντε τίτλους στα μονά στο WTA Tour, καθώς και 11 τίτλους στα μονά και έναν τίτλο στα διπλά στο ITF Circuit. Η Jabeur ήταν δεύτερη στο Wimbledon το 2022 και το 2023 και στο US Open το 2022.


Πηγή