Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Αγγίζει» το ένα δισεκατομμύριο λίρες το χρέος του συλλόγου

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οφείλει 969,6 εκατ. λίρες μέσω ενός συνδυασμού ακαθάριστου χρέους, τραπεζικού δανεισμού και εκκρεμών μεταγραφών με τις σχετικές πληρωμές, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του συλλόγου.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπήρξε τηλεφώνημα στους επενδυτές, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης «στρατηγικής αναθεώρησης», η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην πώληση του συλλόγου της Premier League, όπως αναφέρει το BBC.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ και ο σεΐχης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί είναι οι μοναδικοί «παίκτες» που έχουν απομείνει στην κούρσα για την αγορά του συλλόγου.

Η ίδια η επανεξέταση επικεντρώνεται στο πώς θα καλυφθούν οι μακροπρόθεσμες επενδυτικές ανάγκες του συλλόγου, ειδικά για βελτιώσεις στο Ολντ Τράφορντ και στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου στο Κάρινγκτον, και δεν οφείλεται σε τυχόν προβλήματα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας. Παρ’ όλα αυτά, το ποσό που οφείλει ο σύλλογος έχει αυξηθεί.

Παραμένει στα 650 εκατ. δολάρια το βασικό χρέος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ενώ το κύριο χρέος παραμένει στα 650 εκατ. δολάρια, μια αλλαγή στη συναλλαγματική ισοτιμία σήμαινε ότι ο σύλλογος χρωστούσε 535,7 εκατ. λίρες σε σύγκριση με 477,1 εκατ. λίρες στο ίδιο σημείο του προηγούμενου έτους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, 206,2 εκατ. λίρες έχουν ληφθεί από κυλιόμενη πιστωτική διευκόλυνση, ενώ άλλα 227,7 εκατ. λίρες οφείλονται σε χρωστούμενες μεταγραφές. Ο σύλλογος είχε 31 εκατ. λίρες σε μετρητά, αλλά το συνολικό ποσό παραμένει λίγο κάτω από το 1 δισ. λίρες.

Τα στοιχεία αποτελούν απόδειξη μιας δύσκολης οικονομικής κατάστασης, αν και τονίζεται από το BBC ότι αυτή έχει ήδη αλλάξει προς το καλύτερο, λόγω των εσόδων από τις ημέρες των αγώνων και των εντυπωσιακών πωλήσεων εισιτηρίων διαρκείας -και αναμένουν ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Αύξηση 43,2% στα έσοδα από χορηγίες

Πράγματι, δημοσιεύοντας κέρδη ύψους 6,3 εκατ. λιρών για το τρίμηνο, η United αποκάλυψε επίσης ότι τα έσοδα από χορηγίες αυξήθηκαν κατά 43,2%, σε 50,4 εκατ. λίρες, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ο σύλλογος δήλωσε ότι αυτό οφειλόταν στον αντίκτυπο της συμφωνίας τους με την Tezos για την εμφάνιση των προπονήσεων, συν μια «εφάπαξ χορηγική πίστωση», την οποία επέλεξαν να μην αναλύσουν.

Οι μισθοί μειώθηκαν κατά 20,4 εκατ. λίρες, στις 77,3 εκατ. λίρες, δηλαδή κατά 20,9%, καθώς η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ δεν συμμετέχει στο φετινό Champions League.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή