Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Καβάνι δεν είναι ρατσιστής

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Καβάνι δεν είναι ρατσιστής

Την στήριξή της στον Έντινσον Καβάνι εξέφρασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχετικά με την «καμπάνα» που του επέβαλε η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για μία ανάρτησή του που χαρακτηρίστηκε ρατσιστική.

«Όπως είπε, ο Έντινσον Καβάνι δεν γνώριζε ότι τα λόγια του θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν και ζήτησε συγνώμη για το ποστάρισμα του απ’ όποιον είχε προσβληθεί. Παρά την ειλικρινή του πεποίθηση ότι έστειλε απλώς ένα στοργικό ευχαριστώ, σε απάντηση σε ένα συγχαρητήριο μήνυμα από έναν στενό φίλο, επέλεξε να μην αμφισβητήσει την κατηγορία, λόγω σεβασμού και αλληλεγγύης με την FA και την καταπολέμηση του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.

Ενώ είναι σαφές ότι το πλαίσιο και η πρόθεση είναι βασικοί παράγοντες, σημειώνουμε ότι η ανεξάρτητη ρυθμιστική επιτροπή ήταν υποχρεωμένη να επιβάλει μια ελάχιστη αναστολή τριών παιχνιδιών. Ο σύλλογος πιστεύει ότι η ανεξάρτητη ρυθμιστική επιτροπή θα καταστήσει σαφές στους γραπτούς λόγους ότι ο Έντνσον Καβάνι δεν είναι ρατσιστής, ούτε υπήρχε ρατσιστική πρόθεση σε σχέση με το ποστάρισμα του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


Πηγή