Παρασκευή , 10 Μάιος 2024

Μάντσεστερ Σίτι – Λιόν 1-3: Γαλλικός θρίαμβος με υπογραφή Ντεμπελέ

Έναν μεγάλο θρίαμβο πανηγύρισε η Λιόν στο Ζοσέ Αλβαλάδε της Πορτογαλίας. Η γαλλική ομάδα, αφού απέκλεισε την Γιουβέντους, υπέταξε και την Μάντσεστερ Σίτι επικρατώντας με 3-1.

Κάπως έτσι, η Λιόν έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια κατάφερε να κλείσει θέση στα ημιτελικά του Champions League, εκεί που θα συναντήσει, όπως το 2010, την Μπάγερν Μονάχου.

Από τα πρώτα λεπτά η Σίτι μπήκε με διάθεση να κρατήσει την μπάλα, ωστόσο η Λιόν πίεσε στη μεσαία γραμμή, προκειμένου να μην αφήνει την δυνατότητα στους πολίτες να κυκλοφορήσουν, όπως θέλουν. Μετά από περίπου 15 λεπτά στον αγώνα, η Λιόν προσπάθησε να πάρει την κατοχή και δείξει τα δόντια της.

Η Λιόν πέτυχε και το 1-0 στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Εκαμπί βγήκε στην αντεπίθεση απέναντι από τον Έντερσον, σε πρώτη φάση κόπηκε, όμως ο Κορνέ που ακολουθούσε πλάσαρε για το πρώτο γκολ της γαλλικής ομάδας. Μάλιστα, ο 23χρονος εξτρέμ έχει πετύχει 4 γκολ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League συνολικά στην καριέρα του.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο πήγαινε εκεί όπου το ήθελε η Λιόν. Η Σίτι είχε την μπάλα στα πόδια της, πίεζε, όμως έβρισκε πολύ δύσκολα χώρους. Στο 31′ ο Λόπες απομάκρυνε μία σέντρα του Ντε Μπράινε, ενώ στο 43ο λεπτό ο γκολκίπερ των Γάλλων μπλόκαρε ένα αδύναμο πλασέ του Ρόδρι. Πριν οι δύο ομάδες επιστρέψουν στα αποδυτήρια, ο Βέλγος παίκτης των πολιτών έβγαλε τρομερή πάσα στον Στέρλινγκ, αλλά ο Κορνέ έριξε το σώμα του διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σίτι πήρε την απόλυτη κατοχή του παιχνιδιού. Όμως, η Λιόν ήταν καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν και με πλήρη υπακοή στο αμυντικό της πλάνο. Οι πολίτες δυσκολεύονταν να φτιάξουν παιχνίδι και έμοιαζε μπλοκαρισμένη.

Τελικά, η λύση για τους πολίτες βρέθηκε στο 69ο λεπτό. Ο Στέρλιγνκ υποδέχθηκε την μπάλα μεσα στην περιοχή, ντρίμπλαρε ωραία, βρήκε τον Κέβιν Ντε Μπράινε, ο οποίος με πλασέ καταφερε να κερδίσει τον Λόπες γράφοντας το 1-1.

Μετά την ισοφάριση το παιχνίδι άνοιξε πολύ. Η Σίτι είχε την κατοχή, αλλά η Λιόν έβρισκε χώρους στην κόντρα. Σε μία αντεπίθεση ήρθε και το δεύτερο γκολ των Γάλλων. Ο Εκαμπί, που ήταν σε θεση οφσάιντ, άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Ντεμπελέ σε θέση τετ α τετ πλάσαρε με επιτυχία για το 2-1.

Στο 86ο λεπτό η Σίτι έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Από τα δεξιά ο Ζεσούς είδε τον Στέρλινγκ, αλλά ο Άγγλος δεν ευστόχησε σε κενή εστία. Η Λιόν ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της στο 87′. Ο Έντερσον απέκρουσε με αστάθεια, για να έρθει ο Ντεμπελέ με πλασέ να γράψει το 3-1. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, ενώ η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παικτών του Γκουαρδιόλα.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στέρλινγκ, Γκουντογκάν, Χεσούς, Λαπόρτ, Ρόδρι, Ντε Μπράινε, Φερναντίνιο, Ζοάο Κανσέλο, Γκαρσία

Λιόν (Γκαρσία): Λόπες, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Αουάρ, Ντεπάι, Ντιμπουά, Μαρσάλ, Εκαμπί, Κακρέ, Κορνέ, Γκιμαράες


Πηγή