Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Μάντσεστερ Σίτι: Πράσινο φως στη Σίτι για επέκταση του «Έτιχαντ»

Η Μάντσεστερ Σίτι έλαβε σήμερα το πράσινο φως από τις αρμόδιες τοπικές αρχές για το πρότζεκτ ανακαίνισης κι επέκτασης του γηπέδου «Έτιχαντ», που φιλοξενεί τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους και περικλείονται σε ένα σχέδιο ανάπλασης που περιλαμβάνει το ανατολικό τμήμα της πόλης του Μάντσεστερ, προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων λιρών (με τρέχουσες ισοτιμίες 349,7 εκατομμύρια ευρώ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση της βόρειας κερκίδας, με αποτέλεσμα η χωρητικότητα του σταδίου να αυξηθεί σε πάνω από 60.000 θέσεις (επί του παρόντος η μέγιστη χωρητικότητα είναι 53.400 θεατές). Στο επάνω επίπεδο θα υπάρχει ένα sky bar με θέα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και μια εμπειρία περιπάτου στην οροφή του σταδίου.

Επίσης, πρόκειται να κατασκευαστεί η στεγασμένη ζώνη οπαδών «City Square» χωρητικότητας 3.000 ατόμων, με χώρο ψυχαγωγίας που θα περιλαμβάνει πολλά καταστήματα τροφίμων και ποτών, ένα νέο κατάστημα του συλλόγου, μουσείο, χώρο εργασίας και ξενοδοχείο 400 κλινών. Η βόρεια εξέδρα θα είναι ξανά αξιοποιήσιμη, σύμφωνα με το πλάνο, τη σεζόν 2025-26, ενώ η «Πλατεία της Πόλης» θα πρέπει να ανοίξει ως το τέλος του 2026.

«Είμαστε χαρούμενοι που η επιτροπή προγραμματισμού του δημοτικού συμβουλίου του Μάντσεστερ ενέκρινε τις προτάσεις του συλλόγου για μια πρώτης τάξης εμπειρία των οπαδών και χώρο ψυχαγωγίας και αναψυχής όλο το χρόνο στο “Έτιχαντ”», δήλωσε ο Ντάνι Γουίλσον, διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι.

«Αυτή η εξέλιξη όχι μόνο θα επιτρέψει στον σύλλογο να βελτιώνει και να εμπλουτίζει την προσφορά του σε οπαδούς και επισκέπτες καθημερινά και όχι μόνο την ημέρα του αγώνα, αλλά θα δημιουργήσει επίσης μακροπρόθεσμα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την τοπική μας κοινωνία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή