Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Μέχρι τις 14 Ιουνίου το τελικό περιθώριο για την επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δράσης στην Ιταλία

Μέχρι τις 14 Ιουνίου το τελικό περιθώριο για την επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δράσης στην Ιταλία

Η Ιταλία είναι η χώρα που γνώρισε τις μεγαλύτερες συνέπειες από το ξέσπασμα του κορονοϊού στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα το ποδόσφαιρο -παρά το γεγονός ότι ανήκει στις «βαριές βιομηχανίες» της χώρας- να πηγαίνει σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα ήθελαν την επανέναρξη της Serie A, κάτι που δεν είναι εύκολο όμως…

Όπως τονίζεται από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, οι σύλλογοι έχουν περιθώριο μέχρι τις 14 Ιουνίου για να επανεκκινήσουν το πρωτάθλημα, με την κυβέρνηση να επιτρέπει την έναρξη των προπονήσεων από τις 18 Μαΐου. Άλλωστε, η χώρα περνά στις 4 Μαΐου στη «Φάση 2» του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να επανέρχεται μια σχετική κανονικότητα.

Μάλιστα, την ίδια ημερομηνία θα γίνει η επανέναρξη των προπονήσεων και για τα ατομικά αθλήματα, αλλά στα ομαδικά αυτό θα γίνει δύο εβδομάδες αργότερα.

Όλες οι ομάδες στην Ιταλία, με εξαίρεση την Μπρέσια, πιέζουν να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, ώστε να είναι όσο πιο ομαλή η διαδικασία επανέναρξης της δράσης. Ωστόσο, ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιτσέντσο Σπανταφόρα, έκανε μια έκκληση για να μην υπάρξει αδημονία, που μπορεί να φέρει και αρνητικά αποτελέσματα, ενώ σημείωσε πως οι όποιες αποφάσεις προκύπτουν, δεν πέφτουν αυθαίρετα.


Πηγή