Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μίμης Παπαϊωάννου: Το ελληνικό ποδόσφαιρο αποχαιρετά τον θρύλο της ΑΕΚ

Πένθος επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τον θάνατο του Μίμη Παπαϊωάννου σε ηλικία 81 ετών, το πρωί της Τετάρτης 15/3.

Μετά το συγκινητικό «αντίο» του Μίμη Δομάζου, τον θρύλο της ΑΕΚ έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τόσο η Super League, όσο και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Super League: Ο Μίμης Παπαϊωάννου έχει γράψει τη δική του ιστορία

Σε συλλυπητήριά της ανακοίνωση η Super League αναφέρει: «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει βαθιά θλίψη και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Μίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

»Ο Μίμης Παπαϊωάννου έχει γράψει τη δική του ιστορία για δεκαετίες, τόσο ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, όσο και της Εθνικής Ελλάδας και με την αγάπη για την ομάδα του και το ποδόσφαιρο, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.»

Ολυμπιακός: Συλλυπητήρια για την απώλεια του σπουδαίου Μίμη Παπαϊωάννου

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και σύσσωμη η “ερυθρόλευκη” οικογένεια εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του σπουδαίου Μίμη Παπαϊωάννου», αναφέρει μέσω ανάρτησης η πειραϊκή ΠΑΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παναθηναϊκός: Ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, του Μίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Ο εκλιπών αγωνίστηκε σχεδόν για δύο δεκαετίες (’60 και ’70) κυρίως με αυτή της ΑΕΚ (αρχικά έπαιξε στη Βέροια), όπως φυσικά και της εθνικής ομάδας, αφήνοντας το αποτύπωμά του στην πολυετή παρουσία του στο ποδόσφαιρο», αναφέρει η πράσινη ΠΑΕ σε ανακοίνωσή της για το θάνατο του Μίμη Παπαϊωάννου.

ΠΑΟΚ: Θα μείνει αξέχαστος ο Μίμης Παπαϊωάννου

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο ΠΑΟΚ, αναφέροντας: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια ενός ακόμη μεγάλου του ελληνικού ποδοσφαίρου, του Μίμη Παπαϊωάννου. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, θ μείνει αξέχαστος…»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΟ: Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αναφέρει για τον θάνατο του Μίμη Παπαϊωάννου: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο πενθεί για τον χαμό του Μίμη Παπαϊωάννου. Ο πρόεδρος Παναγιώτης Μπαλτάκος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

»Ο Μίμης, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, έφυγε σε ηλικία 81 ετών, αφού αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

»Αγωνίστηκε ως μεσοεπιθετικός, διέθετε πολύ καλή τεχνική και ήταν εξαιρετικός σκόρερ με χαρακτηριστικό του το μεγάλο άλμα και την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι. Κυρίως όμως ο Παπαϊωάννου ήταν ένας μεγάλος ηγέτης, ενώ παράλληλα διακρίθηκε για το ήθος και την ταπεινότητά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Γεννήθηκε το 1942 στη Νέα Νικομήδεια της Ημαθίας. Από εκεί ξεκίνησε ως παιδί τη σπουδαία καριέρα του και το 1952 μεταπήδησε στη Βέροια. Το 1962 μετεγγράφη στην ΑΕΚ της οποίας έμελλε να γίνει ο εμβληματικός αρχηγός και ηγέτης. Με 249 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε 5 πρωταθλήματα (1963, 1968, 1971, 1978, 1979) πρωταθλήματα και 3 κύπελλα (1964, 1966, 1978). Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος το 1964 και το 1966. Επίσης πρωταγωνίστησε στην πορεία της ως τα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1968-69 και στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το 1977.

»Είχε σημαντικότατο και ηγετικό ρόλο στην Εθνική ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε 61 φορές και σημείωσε 20 γκολ με το εθνόσημο. Διετέλεσε επίσης μέλος του προπονητικού team της «γαλανόλευκης».

»Το 2000 αναδείχθηκε από τη Διεθνή Υπηρεσία Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα. Το 1965 η Ρεάλ Μαδρίτης κατέθεσε πρόταση για την απόκτησή του, ωστόσο η ΑΕΚ αρνήθηκε να τον παραχωρήσει.

»Ήταν ακόμη καλλίφωνος, συνεργάστηκε για ένα διάστημα με τον Στέλιο Καζαντζίδη και είναι εκείνος που τραγούδησε τον επίσημο ύμνο της ΑΕΚ που ακούγεται ως σήμερα στους αγώνες της ομάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Θα μείνει αξέχαστος σε όλους μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»

Κατσουράνης: Ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει και ο Κώστας Κατσουράνης, πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 με την εθνική ομάδα και πρώην ποδοσφαιριστής των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και Μπενφίκα, μεταξύ άλλων.

«Ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ Μίμη Παπαϊωάννου», αναφέρει σε ανάρτησή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή