Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Μαρτίνεθ για νίκη Ολυμπιακού: «Μου άρεσε το αγωνιστικό πνεύμα και η μαχητικότητά μας»

Ευχαριστημένος από το πνεύμα μαχητικότητας που έδειξαν οι παίκτες του στον πρώτο αγώνα με την Γκενκ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Ισπανός αναφέρθηκε στις αναγκαστικές αλλαγές των Φορτούνη και Μαντί Καμαρά, λόγω κόπωσης και ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού για τη βοήθειά του προς την ομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου:

-Για την πρώτη νίκη του στο επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού:

«Ευχαριστώ τον κόσμο γιατί έπαιξε ρόλο και μας βοήθησε να νικήσουμε. Μας βοήθησαν πολύ, μας έδωσαν ώθηση, ειδικά στα λεπτά που υποφέραμε, ήταν στο πλευρό μας και μας έδωσαν το κουράγιο να συνεχίσουμε. Μου άρεσε το αγωνιστικό πνεύμα, η μαχητικότητα, έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τη θετική ενέργεια. Νομίζω πως τις καλύτερες ευκαιρίες τις είχαμε εμείς, με το δοκάρι του Μπιέλ και την ευκαιρία του Μασούρα, είμαι ικανοποιημένος. Έχουμε κάνει αρκετά λάθη σε κάποιες μπαλιές, είναι πράγματα που πρέπει αν βελτιώσουμε. Μην ξεχνάμε ότι παίζουμε στο υψηλό επίπεδο και ανάλογη θα είναι η κατάσταση».

-Για το τι χρειάζεται να ολοκληρώσει τη… δουλειά στο Βέλγιο:

«Ελπίζω στο ίδιο αποτέλεσμα, υπέρ μας, το μηδέν στην άμυνα είναι καλή αρχή. Νομίζω ότι πρέπει να βελτιώσουμε πράγματα στο παιχνίδι μας, πρέπει να δώσουμε διάρκεια στις καλές στιγμές σε άμυνα και επίθεση. Είχε καλή ευκαιρία και ο Ζοάο. Είχαμε κλασικές ευκαιρίες, αλλά πρέπει να δώσουμε σταθερότητα στη διάρκειά μας. Παίζαμε απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο, γρήγορο και δυνατή. Στα προκριματικά μπορείς να έχεις παίξει το 50%, πάντα πρέπει να ολοκληρώνεις τη δουλειά. Ή περνάς ή δεν περνάς;»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Για τον Φορτούνη και τον Ρέτσο, αν μπορεί να περιγράψει τον σκεπτικό του για τον Μασούρα:

«Η ομάδα μας τα έδωσε όλα. Δεν είναι μόνο ο Φορτούνης, αλλά και ο Ρέτσος και ο Μαντί, είχαν συμπτώματα κούρασης, αποτελέσματα της ενέργειας που έπρεπε να ξοδέψουν. Αυτό που θέλουμε είναι να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες των παικτών μας.

Ο Μασούρας και ως προσωπικότητα είναι σπουδαίος και πάντα παρών. Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις δυνάμεις του εκείνη την στιγμή, μπορεί να παίξει και ως κεντρικός επιθετικός. Και ο Αλεξανδρόπουλος μπορεί να παίξει σε πολλαπλές θέσεις και ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού, είμαστε πρόθυμοι να τους χρησιμοποιήσουμε όπου χρειάζεται. Την τελευταία μισή ώρα το παιχνίδι ήταν τρελό, χρειαζόμασταν ενίσχυση και είχε αποτέλεσμα. Ο Μασούρας είχε καλές στιγμές, γιατί τον βοήθησε το στιλ παιχνιδιού του αντιπάλου».

Λίγο νωρίτερα ο Μαρτίνεθ μίλησε και στο flash interview του Cosmote TV: «Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε, αγωνίστηκε μαζί μας κι έδωσε μεγάλη ώθηση. Μας βοήθησαν πάρα πολύ να πάρουμε τη νίκη. Ωστόσο, από την πλευρά μας, φάνηκε ότι ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι και είχαμε αρκετή κόπωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μου άρεσε πάρα πολύ το αγωνιστικό πνεύμα της ομάδας, το γεγονός ότι παλέψαμε, η προσωπικότητα και η ομαδικότητα που είχαμε. Είχαμε καλές στιγμές στο παιχνίδι, όχι τόσο καλές στιγμές, αλλά πάντα ήμασταν ενωμένοι. Δεν μου άρεσε στο πρώτο μέρος, το διάστημα από το 18′ έως το 30′, που ήμασταν αρκετά χαλαροί με την μπάλα και κάναμε λάθος πάσες.

Ήταν κρίμα, γιατί από την ανακρίβεια στις μπαλιές, χάσαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε καλύτερες φάσεις απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ πιο φορμαρισμένο από εμάς. Ναι, πρέπει να βελτιωθούμε. Αυτό είναι μια διαδικασία που δεν σταματά ποτέ. Μέρα με τη μέρα δουλεύουμε και πρέπει να δίνουμε περισσότερα για να είμαστε καλύτεροι».

Ο Ισπανός τεχνικός έκανε επίσης ειδική μνεία σε Αγιούμπ Ελ Κααμπί και Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο: «Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες που έδειξαν θάρρος και ιδιαίτερα εκείνους που δεν ήταν εντελώς έτοιμοι και τους ζητήθηκε να παίξουν χωρίς κατάλληλη προετοιμασία. Έθεσαν εαυτόν στη διάθεση της ομάδας κι έπαιξαν περισσότερα λεπτά από όσα μπορούσαν.

Μιλάω για τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί και τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, που έκαναν πολύ λίγες προπονήσεις, δεν ήταν έτοιμοι, αλλά έδωσαν το “παρών”. Ακόμα και παίκτες που δεν έπαιξαν, δήλωσαν “παρών” και είχαν το θάρρος να μπουν. Δεν θέλω να μιλήσω για κάποιον συγκεκριμένα, αλλά για όλη την ομάδα. Είμαι ευγνώμων στον κόσμο, που συμπληρώσαμε 623 ημέρες χωρίς νίκη στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, αλλά σήμερα με τη βοήθεια των φιλάθλων πήραμε τη νίκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν υπάρχει φαβορί, ιδιαίτερα σε αυτό το επίπεδο κορυφαίων διοργανώσεων, με αντίπαλο που έπαιξε σε προκριματικά Champions League. Οι ομάδες είναι πολύ κοντά η μία με την άλλη και ποτέ δεν πιστεύω σε φαβορί».


Πηγή