Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ματσάρα χωρίς νικητή το ΑΕΚ - Άρης, 2-2 στο ΟΑΚΑ

Ματσάρα χωρίς νικητή το ΑΕΚ – Άρης, 2-2 στο ΟΑΚΑ

Ο Άρης προηγήθηκε 0-1 και 1-2, η ΑΕΚ ισοφάρισε 1-1 και 2-2 και τελικά νικητής ήταν ο… ΠΑΟΚ, ο οποίος έπιασε την Ένωση στη 2η θέση.

Η μεγάλη ευκαιρία που έχασε η ΑΕΚ στο 4′ με τον Αραούχο από πολύ κοντά, μετά την κεφαλιά-πάσα του Σιμάνσκι, έδειξε σε μεγάλο βαθμό το πώς θα κυλούσε το πρώτο ημίχρονο. Με την Ένωση, δηλαδή, να ελέγχει την κατάσταση δημιουργώντας φάσεις για γκολ και τον Άρη να έχει διάφορα προβλήματα. Ένα από αυτά, ο τραυματισμός του Βέλεθ από νωρίς, αφήνοντας τη θέση του στον Μπα στο 13′.

Κάποια λεπτά αργότερα, στο 30′, οι Θεσσαλονικείς υποχρεώθηκαν και σε δεύτερη αλλαγή, αφού τραυματίστηκε και ο Σόουζα, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Λάρσον. Τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά για τους φιλοξενούμενους, επομένως, αλλά τουλάχιστον δεν έγιναν χειρότερα, αφού η ΑΕΚ δεν μπορούσε να αξιοποιήσει καμία από τις ευκαιρίες της.

Ούτε ο Μάνταλος στο 37′, μετά την εκπληκτική πάσα του Λιβάια, ούτε ο Σιμάνσκι στο 40′, ούτε ο Αραούχο στο 45′ κατάφεραν να βρουν δίχτυα, με το ημίχρονο να βγαίνει χωρίς γκολ.

Το δεύτερο, πάντως, μπήκε με γκολ και ήταν για τον Άρη, αφού στο 55′ ο διαιτητής Παπαπέτρου έδωσε πέναλτι για το σπρώξιμο του Μάνταλου στον Μπα, με τον Γκάμα να εκτελεί και να ανοίγει το σκορ (0-1). Η αντίδραση της Ένωσης ήταν καλή όμως, αφού στο 62′ ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα για τον Αραούχο και αυτός νίκησε τον Κουέστα, κάνοντας το 1-1.

Εκείνη τη στιγμή σχεδόν όλοι πίστευαν ότι η ΑΕΚ θα ήταν αυτή που θα έπαιρνε τη νίκη, αφού συνέχισε να πιέζει και είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Σιμάνσκι στο 69′, αλλά τελικά στο 75′ ο Άρης βγήκε ωραία μπροστά και ο Τόνσο σέντραρε για τον Μαρτίνες, ο οποίος με γυριστή κεφαλιά έγραψε το 1-2!

Όλα, πλέον, έδειχναν να είναι υπέρ των φιλοξενούμενων, αλλά το ματς είχε και νέα αλλαγή δεδομένων, αφού στο 84′ ο Τόνσο «γκρέμισε» τον Ολιβέιρα και ο ρέφερι, αφού εξέτασε και το VAR, επιβεβαίωσε την απόφαση του για πέναλτι, με τον Πορτογάλο φορ να αναλαμβάνει και την εκτέλεση και να ισοφαρίζει ξανά (2-2).

Με όσα είχαν συμβεί ως εκείνο το σημείο, δεν ήταν παράλογο το να πιστεύει κανείς ότι θα έμπαινε κι άλλο γκολ και θα μπορούσε όντως να μπει στο 90′, όταν ο Μαρτίνες πήγε για το 2-3 αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ στο σουτ που έκανε.

Έτσι, το 2-2 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα, με την ΑΕΚ να χάνει δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για τη 2η θέση, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, έχοντας πλέον για «συγκάτοικο» τον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης (87′ Παουλίνιο), Οικονόμου, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Βέρντε (81′ Αλμπάνης), Μάνταλος, Λιβάια (59′ Ολιβέιρα), Αραούχο.

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ (60′ Ντιγκινί), Σόουζα (30′ Λάρσον), Βέλεθ (13′ Μπα), Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (60′ Μαρτίνες), Τόνσο, Γκάμα, Μαντσίνι.


Πηγή