Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Με ηγέτη Λιβάια η ΑΕΚ νίκησε τον ΟΦΗ και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ

Με ηγέτη Λιβάια η ΑΕΚ νίκησε τον ΟΦΗ και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ

Με τον Λιβάια να βάζει ένα γκολ και να φτιάχνει άλλο ένα, η ΑΕΚ επικράτησε του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και ανέβηκε στη 2η θέση της Super League 1.

Η Ένωση ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς και απείλησε με τον Ολιβέιρα στο 3′ και τον Μάνταλο στο 8′, για να «απαντήσουν» οι Κρητικοί στο 12′ με το σουτ του Νέιρα που μπλόκαρε ο Μπάρκας. Αυτή, ουσιαστικά, ήταν και η μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο πρώτο μισάωρο, στο οποίο η Ένωση είχε τον έλεγχο.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα πλησίασε στο γκολ στο 21′ με την κεφαλιά του Ολιβέιρα που απέκρουσε ωραία ο Γουόλι, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος, μετά την πάσα του Μάνταλου, βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αστόχησε. Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους ψάχνοντας το γκολ και το βρήκαν πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Ήταν στο 42ο λεπτό, όταν ο Λόπες έκανε πολύ ωραία σέντρα και ο Λιβάια με κεφαλιά έγραψε το 0-1, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, αφού στο 45′ το σουτ του Φιγκεϊρέδο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, στην καλύτερη ευκαιρία του ΟΦΗ.

Έχοντας, πλέον, το προβάδισμα, η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να διαχειριστεί όπως έπρεπε το ματς και το έκανε. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα είχε τον έλεγχο, δεν ένιωθε κάποια απειλή και στο 65′ έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο: Πάσα του Λιβάια στον Βέρντε, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, ωραία κίνηση και σουτ του Ιταλού, η μπάλα στα δίχτυα και το σκορ στο 0-2.

Με βάση όσα είχαμε δει ως τότε, θα έπρεπε να συμβούν τρελά πράγματα για να μην πάρει τους τρεις βαθμούς η Ένωση και -όπως είναι λογικό- δεν έγιναν. Οι κιτρινόμαυροι ήξεραν τι να κάνουν για να… σβήσουν το ματς και «κλείδωσαν» το τρίποντο, με το οποίο ανέβηκαν στη 2η θέση και στο +2 από τον ΠΑΟΚ, στη μάχη για έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουόλι, Γιαννούλης, Κουτρουμπής (80′ Νάστος), Μαρινάκης, Κοροβέσης (87′ Δεληγιαννίδης), Σακόρ (67′ Στάικος), Μεγιάδο, Νέιρα, Σεμέντο (79′ Νοικοκυράκης), Μάνος (67′ Μάνος), Φιγκεϊρέδο.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κρίστιστιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος (86′ Σαμπανάτζοβιτς), Λιβάια (86′ Σβάρνας), Αλμπάνης (60′ Βέρντε), Ολιβέιρα (75′ Αραούχο).


Πηγή