Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Με την κλασική ιταλική «συνταγή» και με σκόρερ Μπιράγκι

Ο αγώνας στο Χορζόφ ήταν «επιβίωσης» για Πολωνία και Ιταλία, για το ποια θα υποβιβαστεί στο League B και όπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι η πρώτη. Στο φινάλε, η «σκουάντρα ατζούρα» πήρε την πρώτη της νίκη σε επίσημο τουρνουά ύστερα από έναν χρόνο (9 Οκτωβρίου 2017 με Αλβανία) και ύστερα από τρία παιχνίδια έφτασε τους 4 βαθμούς και είναι στο +3 από τους Πολωνούς, που στάθηκαν όρθιοι χάρη στον Σέζνι, αλλά στο φινάλε πλήρωσαν ότι δέχθηκαν δεκάδες τελικές από τους Azzurri. Στην κορυφή του Group βρίσκεται πάντα η Πορτογαλία με 6 βαθμούς ύστερα από δύο αγώνες.

Μόλις στο πρώτο λεπτό άγγιξε το γκολ η Ιταλία, όταν το τεχνικό σουτ εκτός περιοχής από τον Ζορζίνιο πήγε στη συμβολή των δοκών και στη συνέχεια… βομβάρδισε με επιθέσεις και σουτ τους Πολωνούς, όμως η μπάλα δεν έμπαινε. Στο 30′ ήρθε το δεύτερο δοκάρι για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, όταν ο Κιέζα έκανε την πάσα από δεξιά και ο Ινσίνιε με προβολή βρήκε το οριζόντιο. Το ημίχρονο έκλεισε με τρεις ακόμα φάσεις για τους φιλοξενούμενους όμως Ζορζίνιο, Κιελίνι, Φλορέντσι δεν τα κατάφεραν.

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν ίδιο, με την Ιταλία να μην μπορεί με τίποτα να σκοράρει και μάλιστα να κινδυνεύει σε δύο κόντρες, αλλά ο Ντοναρούμα κατάφερε -επιτέλους φέτος- να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Το «μπαμ» το έκαναν οι Ιταλοί στο 92′, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Λαζάνια που έκανε ντεμπούτο, πήρε την κεφαλιά και ο Μπιράγκι σε κενή εστία έγραψε το τελικό 0-1.

Πολωνία (Γέρζι Μπρζέτσεκ): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρέκα (88′ Γεντρέιτσικ), Γκοράλσκι, Σιμάνσκι (46′ Γκροζίτσκι), Λινέτι (46′ Μπλαζικόβσκι), Ζιενλίνσκι, Λεβαντόβσκι, Μίλικ.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Φλορέντσι (84′ Πιτσίνι), Μπονούτσι, Κιελίνι, Μπιράγκι, Ζορζίνιο, Βεράτι, Μπαρέλα, Μπερναρντέσκι (81′ Λαζάνια), Κιέζα, Ινσίνιε.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή