Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Με το 1,5 πόδι στο Champions League ο Ολυμπιακός, 2-0 την Ομόνοια στο Καραϊσκάκη

Με το 1,5 πόδι στο Champions League ο Ολυμπιακός, 2-0 την Ομόνοια στο Καραϊσκάκη

Με γκολ των Βαλμπουενά – Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός έκανε τεράστιο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, εις βάρος της Ομόνοιας.

Από τα πρώτα λεπτά οι Κύπριοι έδειξαν τη διάθεση τους να πιέσουν από ψηλά, αλλά οι περισσότεροι πίστευαν ότι αυτό δε θα διαρκούσε πολύ ή ότι οι ερυθρόλευκοι θα κατάφερναν να αντεπεξέλθουν και θα έβρισκαν τους χώρους για το γκολ, το οποίο θα απλοποιούσε τα πράγματα για τη συνέχεια. Δεν έγινε έτσι όμως…

Η Ομόνοια τελικά λειτουργούσε σωστά ανασταλτικά και παράλληλα κατάφερε να δώσει έναν αργό ρυθμό στο ματς, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να δυσκολεύεται αρκετά να κάνει φάση. Για την ακρίβεια, σε όλο το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βασικά απείλησε μόνο σε δύο περιπτώσεις. Στο 24′ με το σουτ του Καμαρά που απέκρουσε ο Φαμπιάνο και στο 36′ με την άστοχη κεφαλιά του Χασάν μετά την μπαλιά του Βαλμπουενά.

Τα πράγματα δε φάνηκε να αλλάζουν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, μέχρι που ο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει αλλαγές, βγάζοντας Φορτούνη και Μασούρα για να βάλει Ελ Αραμπί και Ρατζέλοβιτς. Και ήταν ο Σέρβος αυτός που τον δικαίωσε, αφού στο 68′ πήρε το πέναλτι από τον Λέσιακς, για να εκτελέσει ο Βαλμπουενά και να κάνει το 1-0.

Ενα δεκάλεπτο μετά, στο 79′, ο Γάλλος θα μπορούσε να «γράψει» και ασίστ αλλά ο Φαμπιάνο απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ελ Αραμπί, λέγοντας «όχι» στο 2-0. Μέχρι που ήρθε το 92ο λεπτό και ο φορ του Ολυμπιακού να… εκδικηθεί με τρομερή ενέργεια και σουτ, γράφοντας τελικά το 2-0 και δίνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Φορτούνης (58′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (58′ Ρατζέλοβιτς), Χασάν (76′ Εμβιλά).

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέσιακς, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ (87′ Λοΐζου), Τιάγκο, Παπουλής (80′ Ασάντε), Σενέ (46′ Ντούρις).


Πηγή