Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μουντιάλ 2022: Η διαμαρτυρία της Δανίας για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ μέσα από τις εμφανίσεις της

Έναν συμβολικό και παράλληλα «δυνατό» τρόπο βρήκε η Δανία για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ, που φιλοξενεί το Μουντιάλ 2022.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας, σε συνεργασία με την εταιρεία που ντύνει την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας, αποφάσισε να φτιάξει εμφανίσεις χωρίς να είναι ευκρινές το λογότυπο, ώστε να διαμαρτυρηθεί με τον δικό της τρόπο για τις εργασιακές συνθήκες στο Κατάρ και ειδικά αυτές που επικράτησαν στα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι για να κατασκευαστούν τα σχεδόν φαραωνικά γήπεδα στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες εργάτες κατά τη διάρκεια της ανέγερσής τους.

Οι Σκανδιναβοί θα φορέσουν τρεις ειδικά σχεδιασμένες μονόχρωμες εμφανίσεις, στις οποίες όμως το λογότυπο και το σήμα της εταιρείας ιματισμού δεν θα είναι εμφανή ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Με τις νέες εμφανίσεις της Εθνικής Δανίας θέλαμε να στείλουμε ένα διττό μήνυμα. Πηγή έμπνευσης αποτελεί το Euro 92, θέλοντας να τιμήσουμε μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές επιτυχίες της χώρας, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε εναντίον του Κατάρ και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που γίνεται εκεί.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να κατεβάσουμε τον τόνο σε όλες τις λεπτομέρειες της νέας φανέλας της Εθνικής Δανίας, δηλαδή το σήμα και το λογότυπο της εταιρείας. Δεν θα θέλαμε αυτά τα σύμβολα να είναι ορατά κατά τη διάρκεια μιας διοργάνωσης που κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες εργάτες. Υποστηρίζουμε μέχρι τέλους την Εθνική Δανίας, αλλά όχι το Κατάρ ως διοργανώτρια χώρα. Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να φέρνει τον κόσμο κοντά. Οταν αυτό δεν συμβαίνει, θέλουμε να παίρνουμε θέση επ’ αυτού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Hummel, που εδώ και δεκαετίες συνεργάζεται με τους Δανούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή