Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Μουντιάλ 2022: Η τηλεόραση της Κίνας «έκοψε» τον ήχο την ώρα που ο Ινφαντίνο έστελνε μήνυμα για την ειρήνη

Ο πρόεδρος της FIFA, έστειλε μήνυμα ειρήνης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κλήρωση του Μουντιάλ 2022.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο ανέβηκε στη σκηνή και πήρε τον λόγο. Ανάμεσα στα υπόλοιπα που ανέφερε, θέλησε να στείλει μήνυμα στους ηγέτες των χωρών ώστε να σταματήσουν οι συγκρούσεις και οι πόλεμοι.

Κάτι τέτοιο, φαίνεται πως δεν άρεσε στην κρατική τηλεόραση της Κίνας, η οποία μόλις αντιλήφθηκε πως ο Ινφαντίνο πρόκειται να μιλήσει για την ειρήνη, χαμήλωσε ξαφνικά τον ήχο της τηλεόρασης όπως διαπίστωσαν μερικοί χρήστες του Twitter.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα όσα είπε ο Ινφαντίνο κατά την ομιλία του στην κλήρωση του Μουντιάλ 2022

Σε μια σύντομη ομιλία του για να παρουσιάσει την κλήρωση, ο επικεφαλής της FIFA επεσήμανε ότι «χρειάζονται ευκαιρίες για να έρθουν οι άνθρωποι κοντά, να ζήσουν μαζί ειρηνικά, να γιορτάσουν» και «το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο κόσμος μας είναι διχασμένος, είναι επιθετικός και είναι ακριβώς σε τέτοιες περιπτώσεις που οι άνθρωποι συναντιούνται για να γιορτάσουν… Το αίτημα της ποδοσφαιρικής κοινότητας είναι, προς όλες τις αρχές του κόσμου, να σταματήσει ο πόλεμος. Σας παρακαλούμε για διάλογο, εν ειρήνη. Θέλουμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο να είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο της ειρήνης», διαβεβαίωσε.


Πηγή