Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Μουντιάλ 2022: Με Λουκάκου και Αζάρ η αποστολή του Βελγίου

Ανακοινώθηκε η αποστολή της Εθνικής ομάδας του Βελγίου, για το Μουντιάλ 2022 του Κατάρ.

Ο προπονητής του Βελγίου Ρομπέρτο Μαρτίνεθ συμπεριέλαβε τον τραυματία επιθετικό της Ίντερ Ρομέλου Λουκάκου και τον πλέι μέικερ Εντέν Αζάρ στην ομάδα των 26 παικτών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, λέγοντας ότι θα δώσει στον επιθετικό της Ίντερ «κάθε δευτερόλεπτο» για να ανακτήσει τη φυσική του κατάσταση για το τουρνουά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λουκάκου ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον μηρό, ο οποίος, σε συνδυασμό με ένα παρόμοιο πρόβλημα νωρίτερα αυτή τη σεζόν, είχε ως συνέπεια να έχει αγωνιστεί μόλις δύο φορές από τον Αύγουστο, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός δράσης για την Ίντερ.

Ο Μαρτίνεθ έχει δηλώσει ότι εφόσον ο Λουκάκου μπορούσε να εμφανιστεί σε έναν από τους αγώνες του 6ου ομίλου εναντίον του Καναδά, του Μαρόκου ή της Κροατίας, θα τον έπαιρνε στο τουρνουά.

Έχοντας ανακοινώσει τέσσερις παίκτες σε λίστα stand-by -Μπρίαν Χέινεν, Αλέξις Σελεμέκερς, Ντόμπι Λουκεμπάκιο και Τζέισον Ντεναγέρ-, έχει περιθώριο έως 24 ώρες πριν από τον πρώτο αγώνα του Βελγίου με τον Καναδά στις 23 Νοεμβρίου για να εντάξει κάποιον στην ομάδα, αν κάποιος άλλος δεν είναι έτοιμος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Λουκάκου δεν είναι απολύτως έτοιμος ιατρικά, αυτό είναι ξεκάθαρο, αλλά οι τελευταίες τρεις ημέρες ήταν πολύ θετικές. Θα δίνουμε στον Ρομέλου κάθε δευτερόλεπτο για να είναι σε φόρμα» είπε ο Μαρτίνεθ, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους.

«Πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να λάβει μέρος σε τουλάχιστον ένα από αυτά τα τρία παιχνίδια του ομίλου. Αλλά θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε και έχουμε μέχρι τις 22 Νοεμβρίου για να πάρουμε μια απόφαση. Η κατάστασή του είναι παρόμοια με του Άλεξ Βίτσελ στην προετοιμασία του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ή του Βινσέν Κομπανί το 2018 (εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου). Δεν είναι μια εξαιρετική κατάσταση για εμάς. Θέλουμε να παίξει όσο μεγαλύτερο ρόλο μπορεί», πρόσθεσε.

Ο Αζάρ, αν και δεν έχει παίξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη La Liga από τον Σεπτέμβριο, παραμένει μία εμβληματική φιγούρα για το Βέλγιο.

«Ο Εντέν θα έρθει ως αρχηγός της ομάδας και να δείξω τι απίστευτο παίκτη έχουμε. Απολαμβάνει το ποδόσφαιρό του, το βλέπω αυτό», τόνισε ο Μαρτίνεθ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποστολή του Βελγίου για το Μουντιάλ 2022

Τερματοφύλακες: Τιμπό Κουρτουά, Σιμόν Μινιολέ, Κοέν Καστέλς

Αμυντικοί: Γιαν Βερτόγκεν, Τόμπι Αλντερβάιρελντ, Λίντερ Ντεντόνκερ, Ζένο Ντεμπάστ, Αρτούρ Τεάτ, Βουτ Φαές

Μέσοι: Χανς Βάνακεν, Άξελ Βίτσελ, Γιούρι Τίλεμανς, Αμαντού Ονανά, Κέβιν Ντε Μπρούινε, Γιανίκ Καράσκο, Θόργκαν Αζάρ, Τίμοθι Καστάν, Τόμας Μενιέ

Επιθετικοί: Ρομέλου Λουκάκου, Μίτσι Μπατσουαγί, Λόις Οπέντα, Τσαρλς ντε Κετελάερε, Εντέν Αζάρ, Τζέρεμι Ντόκου, Ντρίες Μέρτενς, Λεάντρο Τροσάρντ.


Πηγή