Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μουντιάλ 2022: Οι τραυματίες που θα μας λείψουν -Από τον Σαντιό Μανέ μέχρι τον Μάρκο Ρόις

Εκτός από τους παίκτες που θα απουσιάσουν από τα γήπεδα του Κατάρ επειδή οι εθνικές τους ομάδες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους, υπάρχουν και οι άτυχοι, που δεν θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ 2022, εξαιτίας τραυματισμού.

Καρίμ Μπενζεμά (Γαλλία): Ο στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης και κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» τέθηκε «νοκ άουτ» από το Μουντιάλ ένα 24ωρο πριν την έναρξη της διοργάνωσης στο Κατάρ και τρεις ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι της εθνικής Γαλλίας στο τουρνουά. Ο διεθνής επιθετικός τραυματίστηκε στη διάρκεια της προπόνησης και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τους «τρικολόρ» στην προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου που είχαν κατακτήσει το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολ Πογκμπά (Γαλλία): Ο Πογκμπά τραυματίστηκε στο γόνατο στην προετοιμασία και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον Σεπτέμβριο για την αποκατάσταση ενός κατεστραμμένου μηνίσκου. Ο 29χρονος συνέχισε τις προπονήσεις, αλλά στις 31 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε ότι ο μέσος δεν θα επέστρεφε στη δράση για τη Γιουβέντους ή την Γαλλία πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ενγκολό Καντέ (Γαλλία): Ο μέσος της Τσέλσι δεν έκανε καλή αποκατάσταση από έναν τραυματισμό που τον περιόρισε σε δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν. Θα μείνει εκτός δράσης για τέσσερις μήνες μετά την επέμβαση στους προσαγωγούς.

Σαντιό Μανέ (Σενεγάλη): Οι φόβοι των ανθρώπων της Εθνικής Σενεγάλης επιβεβαιώθηκαν, αφού ο αρχηγός και ηγέτης των πρωταθλητών Αφρικής, Σάντιο Μανέ θα χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που υπέστη στην περόνη του δεξιού ποδιού του, στα τελευταία ματς της Bundesliga με την Μπάγερν Μονάχου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τίμο Βέρνερ (Γερμανία): Ο 26χρονος επιθετικός της Λειψίας, υπέστη τραυματισμό στον αστράγαλο κατά τη νίκη της με 4-0 στο Champions League επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ στις αρχές Νοεμβρίου και θα μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο του 2022.

Ρις Τζέιμς (Αγγλία): Ο 22χρονος δεξιός μπακ τραυματίστηκε στο γόνατο στη συνάντηση της Τσέλσι με την Μίλαν για το Champions League τον Οκτώβριο και έμεινε εκτός ομάδας της Αγγλίας.

Χοακίν Κορέα και Νίκο Γκονσάλες (Αργεντινή): Δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο 28χρονος επιθετικός της Ίντερ, με αποτέλεσμα ο Λιονέλ Σκαλόνι να τον «κόψει» από τους 26 της Αργεντινής, καλώντας στη θέση του τον Τιάγκο Αλμάδα της αμερικανικής Ατλάντα Γιουνάιτεντ. Επίσης ο Άνχελ Κορέα ήταν εκείνος που αντικατέστησε τον τραυματία Νίκο Γκονσάλες.

Πρεσνέλ Κιμπεμπέ, Κρίστοφερ Νκουνκού (Γαλλία): Ο Κιμπεμπε δεν μπόρεσε να αναρρώσει εγκαίρως από τον τραυματισμό του και αποκλείστηκε, ενώ ο Νκουκού τραυματίστηκε σε προπόνητη της Γαλλίας και τέθηκε νοκ-άουτ από τη διοργάνωση. Τον Κιμπεμπέ «αντικατέστησε» ο Άλεξ Ντισασί της Μονακό, ενώ τη θέση του Νκουνκού πήρε ο Ραντάλ Κολό Μουανί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ντιόγκο Ζότα (Πορτογαλία): Ο επιθετικός της Λίβερπουλ θα χάσει το τουρνουά λόγω τραυματισμού στη γάμπα που υπέστη στη νίκη (1-0) επί της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο προπονητής των «κόκκινων», Γιούργκεν Κλοπ, είπε ότι δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Πέδρο Νέτο (Πορτογαλία): Ο 22χρονος εξτρέμ της Γουλβς θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο που υπέστη κόντρα στη Γουέστ Χαμ τον Οκτώβριο.

Μπουμπακάρ Καμαρά (Γαλλία): Ο μέσος της Άστον Βίλα υπέστη τραυματισμό στους συνδέσμους στο γόνατο τον Σεπτέμβριο που θα τον κρατήσει εκτός μέχρι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Άρτουρ Μέλο (Βραζιλία): Ο δανεικός μέσος της Λίβερπουλ υπέστη μυϊκό τραυματισμό στη φάση της αναμέτρησης με τη Ρέιντζερς για το Champions League τον Οκτώβριο.

Σκοτ Κένεντι (Καναδάς): Ο 25χρονος αμυντικός υπέστη έναν τραυματισμό στον ώμο στα τέλη Οκτωβρίου ενώ έπαιζε για την SSV Γιαν Ρέγκενσμπουργκ στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χεσούς Κορόνα (Μεξικό): Ο εξτρέμ της Σεβίλλης υπέστη κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο ενώ προπονούνταν με τον σύλλογο της LaLiga τον Αύγουστο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Τζιοβάνι Λο Σέλσο (Αργεντινή): Ο μέσος τραυματίστηκε στο μηριαίο ενώ έπαιζε για τη Βιγιαρεάλ και θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Ο προπονητής της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, τον περιέγραψε ως «αναντικατάστατο».

Μάρκο Ρόις (Γερμανία): Ο αρχηγός της Ντόρτμουντ υπέστη τραυματισμό στον αστράγαλο και δεν κατάφερε να αναρρώσει πλήρως έγκαιρα. Ο Ρόις έχασε επίσης το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 αφού τραυματίστηκε την παραμονή της αναχώρησής του για τη Βραζιλία, όπου η Γερμανία κέρδισε τον τίτλο.

Μπεν Τσίλγουελ (Αγγλία): Ο αριστερός μπακ τραυματίστηκε στον οπίσθιο μηριαίο κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων στη νίκη της Τσέλσι στο Champions League επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Aαργότερα διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί «σημαντική ζημιά» που τον κράτησε μακριά από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιούτα Νακαγιάμα (Ιαπωνία): Ο αμυντικός θα χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και το υπόλοιπο της σεζόν λόγω τραυματισμού στον αχίλλειο.


Πηγή