Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μουντιάλ 2022: Σοκ για την Ιταλία, την πέταξε εκτός τελικής φάσης η Β. Μακεδονία -Πέρασε η Πορτογαλία

Ένα τεράστιο «σοκ» δέχθηκε η Ιταλία, που αποκλείστηκε από την τελική φάση του Μουντιάλ 2022, καθώς έχασε με 1-0 στο Παλέρμο από τη Βόρεια Μακεδονία.

Η ομάδα που το προηγούμενο καλοκαίρι πανηγύρισε την κατάκτηση του Euro, θα απουσιάσει από δεύτερο σερί Μουντιάλ, αφού στον πρώτο αγώνα μπαράζ ηττήθηκε από το μεγάλο αουτσάιντερ του ζευγαριού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γειτονική χώρα θα παίξει πλέον στον «τελικό» πρόκρισης για το Κατάρ με αντίπαλο την Πορτογαλία, η οποία νίκησε με 3-1 την Τουρκία, εκτός έδρας.

Ένα 90λεπτο από την πρόκριση απέχει και η Ουαλία που επιβλήθηκε με 2-1 της Αυστρίας. Το τέταρτο παιχνίδι της βραδιάς, αυτό μεταξύ Σουηδίας και Τσεχίας οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς η κανονική του διάρκεια ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (0-0). Ωστόσο, εκεί οι Σκανδιναβοί κατάφεραν να βρουν το «χρυσό» τέρμα και έφτασαν στην πρόκριση.

Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία 0-1

Η «κατάρα» των πλέι οφ της ευρωπαϊκής ζώνης έκανε την εμφάνισή της για δεύτερη σερί φορά στην Ιταλία. Όπως έγινε το 2018, όταν η Σουηδία της είχε στερήσει την ευκαιρία να βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας, το βράδυ της Πέμπτης (24/3) ήταν η σειρά της Βόρειας Μακεδονίας να κάνει την τεράστια έκπληξη στο Παλέρμο.

Με το 0-1 επί των «ατζούρι, χάρη στο γκολ του Τραϊκόφσκι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, το μεγάλο αουτσάιντερ του ζευγαριού προκρίθηκε στους τελικούς των πλέι οφ, όπου απέναντι στην Πορτογαλία θα διεκδικήσει το «εισιτήριο» για την τελική φάση του Μουντιάλ 2022, έχοντας ξανά τον τίτλο της ομάδας με τις λιγότερες πιθανότητες να τα καταφέρει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πορτογαλία – Τουρκία 3-1

Την ίδια ώρα, σε ένα ματς που έγινε θρίλερ, η Πορτογαλία έκανε το καθήκον της απέναντι στην Τουρκία και με το 3-1 στο «Ντραγκάο» θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση, στον τελικό των πλέι οφ με αντίπαλο τη Βόρεια Μακεδονία.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, πάντως, στάθηκε αρκετά τυχερή, καθώς στο 85′ και ενώ το σκορ ήταν στο 2-1, ο Γιλμάζ έστειλε… στα πουλιά το πέναλτι που εκτέλεσε, στερώντας την ευκαιρία στην ομάδα του για να διεκδικήσει τη νίκη στην παράταση -ή στα πέναλτι, εφόσον χρειαζόταν.

Το σκορ για τους Ίβηρες άνοιξε στο 15′ ο Οτάβιο, ενώ στο 42′ ο Ζότα διπλασίασε τα τέρματα για το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος. Στο 65′ ο Γιλμάζ έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να ελπίζει για ανατροπή, αλλά από… ωραίος έγινε μοιραίος στο 85′ και δεν κατάφερε να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα. Έτσι, ήρθε ο Ματέους Λουίζ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουαλία – Αυστρία 2-1

Με δύο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ στο 25′ και στο 51′, η Ουαλία επικράτησε στο Κάρντιφ με 2-1 της Αυστρίας και θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο Κατάρ, ωστόσο θα χρειαστεί να περιμένει λίγο παραπάνω για να μάθει τον αντίπαλο της στο τελικό των πλέι οφ.

Ο αντίπαλος των Ουαλών θα προκύψει από τον νικητή της συνάντησης που έχει αναβληθεί και ακόμη δεν έχει οριστεί από τη FIFA, ανάμεσα στη Σκωτία και στην Ουκρανία. Όσο για τους Αυστριακούς, μείωσαν στο 64′ με τον Σάμπιτσερ, αλλά δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σουηδία – Τσεχία 1-0 (παράταση)

Σε ένα παιχνίδι τακτικής, που οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς η κανονική του διάρκεια έληξε 0-0, η Σουηδία κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Τσεχίας, χάρη σε ένα γκολ του Κουάισον στο 115′.

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ επιφυλακτικές στην κανονική διάρκεια του αγώνα, δημιουργώντας ελάχιστες ευκαιρίες (ακυρώθηκε 12′ γκολ του Κούχτα ως φάουλ με υπόδειξη του VAR), με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο έξτρα 30λεπτο. Εκεί «μίλησαν» οι Σκανδιναβοί στη μία και μοναδική φάση που δημιούργησαν, με τον Κουάισον να νικά στο 110′ με κοντινό πλασέ τον Βατσλίκ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Προκριματικά Μουντιάλ: Τα αποτελέσματα της Πέμπτης 24/3/22

  • Πορτογαλία – Τουρκία 2-1
  • Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία 0-1
  • Ουαλία – Αυστρία 2-1
  • Σουηδία – Τσεχία 1-0 (παράταση)
  • Σκωτία – Ουκρανία (δεν έχει οριστεί ακόμη)
  • Πολωνία – Ρωσία (προκρίθηκε άνευ αγώνα η Πολωνία)

Το πρόγραμμα των τελικών (Τρίτη 29/03)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • Πολωνία – Σουηδία
  • Πορτογαλία – Βόρεια Μακεδονία

Πηγή