Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μουντιάλ 2022: Στους «4» με οδηγό τον Μέσι η Αργεντινή -Επικράτησε της Ολλανδίας στα πέναλτι

Η Αργεντινή επικράτησε στα πέναλτι (4-3, κανονική διάρκεια και παράταση 2-2) της Ολλανδίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022.

Μετά το δραματικό παιχνίδι της Κροατίας κόντρα στη Βραζιλία, που έδωσε στους Βαλκάνιους την πρόκριση στα πέναλτι, και ο δεύτερος προημιτελικός του Μουντιάλ στο Κατάρ εξελίχθηκε σε θρίλερ και μάλιστα πολύ πιο περιπετειώδες. Αυτήν τη φορά ήταν οι Λατινοαμερικάνοι που κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, ξανά στην ψυχοφθόρο διαδικασία των εκτελέσεων από τα 11 βήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν πάνε στα πέναλτι οι δύο ομάδες, είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 2-2 στην κανονική διάρκεια του ματς και στην παράταση, με τους «οράνιε» να επιστρέφουν από το εις βάρος τους 2-0 στο 83. Ωστόσο, στις εκτελέσεις από την άσπρη βούλα ο Εμιλιάνο Μαρτίνες απόκρουσε τις δύο πρώτες των Ολλανδών, επαναλαμβάνοντας σε μεγάλο βαθμό αυτό που είχε κάνει και στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα με την Κολομβία, όταν είχε πει «όχι» τρεις φορές.

Η Αργεντινή, η οποία είχε αποκλειστεί σε τρεις από τις τέσσερις τελευταίες παρουσίες της στη φάση των «8», έκανε ένα ακόμη βήμα για να βρεθεί πιο κοντά στο όνειρο -που είναι η τρίτη κατάκτηση του τροπαίου. Κι όταν περνά από τους προημιτελικούς φτάνει και στον τελικό, όπως έκανε το 1986, το 1990 και το 2104.

Μουντιάλ 2022: Ολλανδία και Αργεντινή έδωσαν μια «παράσταση» που οι φίλαθλοι δεν ήθελαν… ποτέ να τελειώσει

Η «αλμπισελέστε» κατάφερε να προηγηθεί στο ματς στο 35ο λεπτό, ύστερα από τη μαγική ασίστ του Μέσι. Ο ηγέτης των Αργεντινών βρήκε με τρομερή κάθετη πάσα τον Μολίνα και αυτός νίκησε στο τετ-α-τετ τον Νόπερτ για το 0-1.

Στο 71′ ο Ακούνια ανετράπη πάνω στη γραμμή της περιοχής και ο Λαόθ έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, αφήνοντας «άγαλμα» τον Νόπερτ για το 0-2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 83′ οι «οράνιε» κατάφεραν να μειώσουν και να ξαναμπούν στο ματς με την κεφαλιά του Βέγκχορστ. Μάλιστα, έφτασαν στο «θαύμα» της ισοφάρισης στο 90+11′ ξανά με τον φορ της Βόλφσμπουργκ, μετά από υπέροχη κομπίνα. Ο Κόπμαϊνερς πέρασε τη μπάλα κάτω από το τείχος και ο σκόρερ των «οράνιε» πλάσαρε ιδανικά για το 2-2, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Στην παράταση η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και το ματς έγινε… ροντέο. Η μεγαλύτερη, όμως, στιγμή ανήκε στην Αργεντινή, η οποία είχε δοκάρι στο 120′ με τον Φερνάντες. Δίχως να αλλάξει κάτι, το ματς μοιραία οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, η Αργεντινή πήρε την πρόκριση με 4-3 και στον ημιτελικό της ερχόμενης Τρίτης (21:00) θα αντιμετωπίσει την Κροατία, που πέταξε έξω τη Βραζιλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολλανδία – Αργεντινή 2-2 (κ.δ. και παράταση, 3-4 πέναλτι)

Ολλανδία (Λουίς φαν Χάαλ): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακε, Ντεπάι (78′ Βέγκχορστ), Ντε Ρουν (46′ Κοπμάϊνερς), Μπλιντ (64′ Λουκ ντε Γιονγκ), Φρένκι ντε Γιονγκ, Ντάμφρις, Μπερχβάιν (46 Μπερχάους), Χάκπο (113′ Λανγκ)

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες, Ρομέρο (78′ Πετσέλα), Οταμέντι, Λισάντρο Μαρτίνες (112′ Ντι Μαρία), Ντε Πολ (66′ Παρέδες), Ακούνια (78′ Ταλιαφίκο), Μακ Άλιστερ, Φερνάντες, Μολίνα (106′ Μοντίλ), Άλβαρες (82′ Λαουτάρο Μαρτίνες), Μέσι


Πηγή