Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μουντιάλ 2022 -7ος Όμιλος: Πρώτη η Βραζιλία, παρά την ήττα από το Καμερούν, στους «16» και η Ελβετία

Η Βραζιλία και η Ελβετία προκρίθηκαν στους «16» του Μουντιάλ 2022 από τον 7ο Όμιλο, για να συμπληρωθεί ο «χάρτης» των νοκ άουτ αγώνων.

Μπορεί οι Βραζιλιάνοι των πολλών αλλαγών στο αρχικό σχήμα να ηττήθηκαν με 1-0 από το Καμερούν, ωστόσο πέρασαν ως πρώτοι στην επόμενη φάση του Μουντιάλ 2022. Μαζί τους πέρασαν και οι Ελβετοί, οι οποίοι επικράτησαν σε σπουδαία αναμέτρηση με 3-2 της Σερβίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «σελεσάο» θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα (5/12, 21:00) τη Νότια Κορέα, με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης στο Κατάρ, ενώ οι Κεντροευρωπαίοι θα βρουν απέναντί τους την Πορτογαλία την Τρίτη (6/12, 21:00).

Μουντιάλ 2022: Πρόκριση με ανατροπή στην ανατροπή για την Ελβετία

Η Ελβετία έγινε η τελευταία ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στους «16» του Μουντιάλ 2022. Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν ήταν εκείνη που… επιβίωσε στο «ροντέο» κόντρα στη Σερβία, σε ένα ματς με δύο ανατροπές, αμέτρητες φάσεις, πάρα πολλά νεύρα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων (συνολικά 10 κίτρινες κάρτες) και πέντε γκολ.

Οι Σακίρι, Εμπολό και Φρόιλερ πέτυχαν τα τέρματα των νικητών, ενώ οι ηττημένοι είχαν προσωρινά ανατρέψει την εις βάρος τους κατάσταση με τους Μίτροβιτς και Βλάχοβιτς.

Μόλις στο 1ο λεπτό, ο Τζάκα σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Εμπολό έξω από τη μικρή περιοχή, που πλάσαρε όμως ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς κάλυψε το πεδίο του και στη συνέχεια απέκρουσε και το δεύτερο σουτ του Τζάκα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 11′ οι Σέρβοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Ζίβκοβιτς βρήκε λίγο χώρο και σούταρε με το αριστερό με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι και να καταλήγει στην αγκαλιά του Κόμπελ.

Στο 20′ από ωραία κούρσα και χαμηλή σέντρα του Ροντρίγκεζ, η μπάλα έφτασε στον Σο που την «έστρωσε» για τον Σακίρι κι ο τελευταίος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 για τους Ελβετούς.

Η αντίδραση των Σέρβων ήταν άμεση, με τον Τάντιτς να «σερβίρει» δύο γκολ μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Στο 26′ έβγαλε σέντρα… διαβήτη προς τον Μίτροβιτς που ισοφάρισε με κεφαλιά, ενώ στο 35′ από κλέψιμο της μπάλας ψηλά, έδωσε κάθετη πάσα στον Βλάχοβιτς που νίκησε τον Κόμπελ με αριστερό πλασέ.

Η Ελβετία είχε το καθαρό μυαλό να ψάξει με υπομονή γκολ ισοφάρισης πριν από τη λήξη του ημιχρόνου και το βρήκε στο 44′. Ο Σο έδωσε δεξιά στον Σακίρι, αυτός έκανε χαμηλή μπαλιά στη μικρή περιοχή και ο Εμπολό από κοντά έκανε το 2-2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τη εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου οι Ελβετοί έκαναν ανατροπή στην… ανατροπή, με ένα γκολ αποθέωση του passing game. Ο Σακίρι σήκωσε την μπάλα για τον Βάργκας κι εκείνος με το τακουνάκι, βρήκε τον Φρόιλερ που πλάσαρε εύστοχα, δίνοντας ξανά προβάδισμα στην ομάδα του με 3-2 στο 48′.

Στο 57′ ο Εμπολό έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να «τελειώσει» το ματς για τους Ελβετούς. Από «γέμισμα» του Ακάνζι, ο Σαρ έδωσε ωραία πάσα στον Εμπολό που… κατάφερε να αστοχήσει από τα δύο μέτρα πλασάροντας πάνω απ’ τα δοκάρια.

Στα τελευταία λεπτά οι Σέρβοι πίεσαν για να ισοφαρίσουν και να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο στον αγώνα, όμως οι Ελβετοί ήταν πολύ ψύχραιμοι, διαχειρίστηκαν με ηρεμία το προβάδισμά τους κι έφτασαν δίκαια στη νίκη και την πρόκριση…

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σερβία – Ελβετία 2-3

Σερβία (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (55′ Γκούντελι), Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (78′ Ράντονιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (68′ Μακσίμοβιτς), Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς (78′ Ντζούρισιτς), Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς (55′ Γιόβιτς)

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Κόμπελ, Βιντμέρ, Ακάντζι, Σαρ, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (69′ Ζακάρια), Σο (69′ Φερνάντες), Βάργκας (83′ Φασναχτ), Εμπολό (90+6′ Οκαφόρ)

Μουντιάλ 2022: Έφυγε με το κεφάλι ψηλά από το Κατάρ το Καμερούνβ

Το Καμερούν έγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε τη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, με 1-0, για να φύγει με ψηλά το κεφάλι από το Κατάρ. Η ομάδα του Τίτε, που είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από την προηγούμενη αγωνιστική, τερμάτισε στην πρώτη θέση του γκρουπ αν και ισόβαθμη στους 6 πόντους με την Ελβετία, κάτι που βοήθησε και τους παίκτες του Ρίγκομπερτ Σονγκ να διεκδικήσουν χωρίς άγχος ένα τιμητικό για εκείνους αποτέλεσμα.

Αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την Βραζιλία ανώτερη αλλά τον πρώην τερματοφύλακα του ΟΦΗ (και των Λεβαδειακού, Λαμίας), Ντεβί Επασί, σταθερό οσάκις χρειάστηκε να επέμβει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Επασί… έπιασε δουλειά στο 14′, όταν απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Μαρτινέλι σε κόρνερ, ενώ στο 28′ μπλόκαρε το ωραίο πλασέ του Άντονι. Από την πλευρά τους, οι Καμερουνέζοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Έντερσον να κάνει μεγάλη απόκρουση σε εξ επαφής κεφαλιά του Εμπεούμο.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο με τον Ζεσούς αρχικά και τον Ροντρίγκο στη συνέχεια να αποτυγχάνουν να σκοράρουν από κοντά στο 53ο λεπτό, ενώ στο 56′ και το 57′ ο Επασί «έβγαλε» τα σουτ των Ζεσούς και Γκιμαράες, αντίστοιχα.

Ο Τίτε βρήκε την ευκαιρία να ψάξει στο… βάθος του πάγκου του δίνοντας συμμετοχή και σε άλλους ποδοσφαιριστές φρεσκάροντας τους «Βερντεόρο», που συνέχισαν να σπαταλούν ευκαιρίες (84′ και 89′ Πέδρο) κι εν τέλει τιμωρήθηκαν από τον Αμπουμπακάρ, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Έντερσον με κεφαλιά στο 90+3′ και στη συνέχεια… αποβλήθηκε στους πανηγυρισμούς, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καμερούν – Βραζιλία 1-0

Καμερούν (Ρίγκομπερτ Σονγκ): Επασί, Φάι, Τολό, Γου, Εμποσέ, Ενγκαμαλέου (86′ Μπεκελί), Ανγκισά, Κούντε (68′ Εντσάμ), Αμπουμπακάρ, Τσούπο-Μοτίνγκ, Εμπεούμο (64′ Εκαμπί)

Βραζιλία (Τίτε): Έντερσον, Ντάνι Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες (55′ Μαρκίνιος), Φαμπίνιο, Φρεντ (55′ Γκιμαράες), Ροντρίγκο (55′ Ριμπέιρο), Μαρτινέλι, Ζεσούς (64′ Πέδρο), Άντονι (79′ Ραφίνια)

Τα αποτελέσματα:

  • Καμερούν-Βραζιλία 1-0
  • Σερβία-Ελβετία 2-3

Η βαθμολογία:

  • Βραζιλία 6 (καλύτερη διαφορά τερμάτων)
  • Ελβετία 6
  • Καμερούν 4
  • Σερβία 1

Πηγή