Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μουντιάλ 2022: Live η υποδοχή της εθνικής Αργεντινής -«Φρενίτιδα» στο Μπουένος Άιρες

«Coronados de gloria»! Εστεμμένοι με δόξα, όπως λέει ο εθνικός ύμνος της Αργεντινής, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές -τριών πλέον αστέρων – έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους από το διεθνές αεροδρόμιο Hamad στη Ντόχα για το Μπουένος Άϊρες.

Η πτήση AR1915 της Aerolíneas Argentinas, που έκανε στάση στη Ρώμη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ezeiza, στις 07:50 το πρωί (20/12), για να ξεκινήσει ένα νέο πάρτι με τους εκατομμύρια φιλάθλους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη η ομοσπονδία της Αργεντινής με ανάρτησή της στο twitter, έκανε γνωστό ότι η εθνική Αργεντινής θα πανηγυρίσει το απόγευμα-προς βράδυ (ώρα Ελλάδας) στον Οβελίσκο: «Η παγκόσμια πρωταθλήτρια θα βρίσκεται την Τρίτη το μεσημέρι (.σ: ώρα Αργεντινής) στον Οβελίσκο για να γιορτάσει τον παγκόσμιο τίτλο με τους φιλάθλους. Ναι, είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές!», ανέφερε.

Live η υποδοχή της εθνικής Αργεντινής στο Μπουένος Άϊρες:

Πρώτος -από τους παίκτες- βγήκε από το αεροπλάνο ο Λιονέλ Μέσι και όπως ήταν φυσικό αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους . Πλέον οι παίκτες επιβιβάστηκαν στο ανοικτό πούλμαν με προορισμό το κέντρο του Μπουένος Άιρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παίκτες ανέβαζαν ήδη από σήμερα φωτογραφίες στα social media, ποζάροντας στο αεροπλάνο με το Κύπελλο στην αγκαλιά τους. «Γεια σας πρωταθλητές! Όχι, δεν ήταν όνειρο!», έγραψε επίσης στο Twitter η ομοσπονδία.

Υπήρχε ένα ερώτημα που αφορούσε την υποδοχή ή όχι των παικτών στο μπαλκόνι του Προεδρικού Μεγάρου, της Casa Rosada, με τους Αργεντινούς πολιτικούς να αγωνιούν να μην εκληφθούν ως κερδοσκόποι από τις αθλητικές επιτυχίες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να περάσουν οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές

Ήδη πάντως οι αρχές κυκλοφορίας προχωρούσαν σε ρυθμίσεις για εκτροπές και για να εξασφαλίσουν τα 32 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου μεταξύ του αεροδρομίου και του κέντρου της πρωτεύουσας, εν αναμονή μιας αναπόφευκτης συρροής φιλάθλων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διότι μεταξύ των εκατομμυρίων, που γιόρτασαν μέχρι αργά τα ξημερώματα στο Μπουένος Άιρες τον 3ο παγκόσμιο τίτλο της «Seleccion», πολλοί είναι εκείνοι που θα επιστρέψουν για να γιορτάσουν τους ήρωες του Σκαλόνι, ακόμα και να τους συνοδεύσω από το αεροδρόμιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για ένα δυσανάλογο πλήθος – περίπου ένα εκατομμύριο στη μεγάλη λεωφόρο 9 de Julio σύμφωνα με τον δήμο – «δεν υπήρξαν περιστατικά για αναφορά. Είναι πολύ θετικό το πώς συμπεριφέρθηκαν οι άνθρωποι», ανέφερε υπεύθυνος στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Λιγότερες από είκοσι συλλήψεις, για απόπειρα κλοπής ή μεμονωμένη βία, είχαν αναφερθεί, υποδηλώνοντας ότι αν οι Αργεντινοί ξέρουν πώς να κερδίζουν, ξέρουν και πώς να κάνουν πάρτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τριάντα έξι χρόνια μετά τον τελευταίο παγκόσμιο τίτλο της Αργεντινής (1986), πανηγύριζαν τη θρυλική αποθέωση ενός θρυλικού παίκτη: η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι είχε μόλις κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο νικώντας στα πέναλτι τη Γαλλία σε ένα από τα μεγαλύτερα ματς στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Μετά από τέσσερις αποτυχίες σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2006, αυτή τη φορά ήταν το βράδυ του Μέσι, στο τέλος του σασπένς σε μια τρομερή δοκιμασία της οποίας ήρωας ήταν ο Αργεντινός τερματοφύλακας Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Αυτό είναι το τρίτο αστέρι για την «Αλμπισελέστε», μετά από αυτές των ομάδων του Ντάνιελ Πασαρέλα (1978) και μετά του Ντιέγκο Μαραντόνα (1986), θα φέρει το…σήμα του Μέσι, που ανακηρύχθηκε καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης.

Αυτός ο παγκόσμιος τίτλος του επιτρέπει να…ενταχθεί στον θρύλο του Μαραντόνα. Ξεπερνά επίσης τον Πελέ, με 13 γκολ σε πέντε διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, ένα περισσότερο από τον Βραζιλιάνο σε τρεις παγκόσμιους τίτλους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές!», είπε ο Μέσι στο μικρόφωνο εκστασιασμένος. «Τι άλλο να ζητήσω;». Πριν καθησυχάσει τους θαυμαστές του: «Θέλω να ζήσω μερικά ματς ακόμα» με την εθνκή ομάδα.

«Αιώνια Δόξα», «Ευχαριστώ, Μέσι», «Παγκόσμιος Πρωταθλητής!» ή απλά “Ευχαριστώ!” πρωτοσέλιδο των καθημερινών εφημερίδων της Αργεντινής, πολλές από τις οποίες παρήγαγαν ειδικές εκδόσεις, και εξαντλήθηκαν στα περίπτερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η Γαλλία-από τη μεριά της- δεν τα κατάφερε στο τελευταίο της βήμα, παρά τη λάμψη του Κιλιάν Μπαπέ, που έχει πλέον 12 γκολ στο Μουντιάλ, όσα και ο Πελέ σημειώνοντας χατ-τρικ στον τελικό, πρώτο μετά τον Άγγλο Τζεφ Χερστ (1966), που του χάρισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης (8).

Και έτσι δεν θα γίνει το τρίτο έθνος που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της, μετά τη Βραζιλία το 1962 ή όπως έκανε η Ιταλία (1934 και 1938).


Πηγή