Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Μπαίνει φυλακή ο Ρομπίνιο: Συνελήφθη στη Βραζιλία για να εκτίσει ποινή 9 ετών για βιασμό

Ο πρώην άσος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, Ρομπίνιο συνελήφθη στο σπίτι του στην πόλη Σάντος με απόφαση βραζιλιάνικου δικαστηρίου προκειμένου να εκτίσει την ποινή κάθειρξης εννέα ετών που του επιβλήθηκε στην Ιταλία για τον βιασμό μίας κοπέλας.

Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας ανέφερε ότι ο 40χρονος Ρομπίνιο – το πλήρες όνομα του οποίου είναι Ρόμπσον ντα Σόουζα – θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις προτού σταλεί στη φυλακή. Ιταλικό δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο το 2017 τον πρώην ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μίλαν για συμμετοχή τέσσερα χρόνια νωρίτερα στον ομαδικό βιασμό μιας Αλβανίδας, που γιόρταζε τα 23α γενέθλιά της σε νυχτερινό κέντρο του Μιλάνου. Εφετείο επικύρωσε την καταδίκη του Ρομπίνιο – που αρνιόταν πάντα τις κατηγορίες – το 2020 και δύο χρόνια αργότερα και το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πλειοψηφία (9-2) δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου στη Μπραζίλια υποστήριξε την καταδίκη καταδίκη του Ρομπίνιο από τα ιταλικά δικαστήρια, ζητώντας να εκτίσει ο πρώην άσος της «σελεσάο» την ποινή του σε φυλακή στη Βραζιλία

Ο Ρομπίνιο
θα οδηγηθεί σε φυλακή του Σάο Πάολο

Μετά την ιατροδικαστική
εξέταση ο Ρομπίνιο αναμένεται να
μεταφερθεί σε μία από τις περίπου 100
φυλακές της πολιτείας Σάο Πάολο, όπου
βρίσκεται το Σάντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρομπίνιο ενδέχεται να εκτίσει την ποινή του σε φυλακή στην πόλη Τρεμεμπέ, η οποία φημίζεται για την υποδοχή «διάσημων» καταδίκων, μεταξύ των οποίων δολοφόνοι και κατά συρροή βιαστές.


Πηγή