Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Μπελάδες» για τη Μπαρτσελόνα με το συμβόλαιο του Γκάβι -Μάρτυρες στην υπόθεση «Νεγκρέιρα» Ενρίκε και Βαλβέρδε

Δεν έχουν τελειωμό οι «μπελάδες» για τηΜπαρτσελόνα σε διοικητικό επίπεδο.

«Χτυπημένη» ήδη από την υπόθεση Νεγκρέιρα, που διογκώνεται όλο και περισσότερο στο ισπανικό ποδόσφαιρο, η ομάδα της Καταλονίας δεν λέει να ησυχάσει από τα διοικητικά και νομικά προβλήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Ιανουάριο ο καταλανικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι «το Εμπορικό Δικαστήριο της Βαρκελώνης εξέδωσε προσωρινό διάταγμα (…) για τον Γκάβι, προκειμένου να εγγραφεί ως μέλος της πρώτης (ανδρικής) ομάδας της Μπαρτσελόνα πριν ολοκληρωθεί η χειμερινή μεταγραφική περίοδος».

Όμως, σήμερα (13/3) η ισπανική εφημερίδα Relevo ενημέρωσε πως όλα μπορούν να αλλάξουν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δικαστική απόφαση που επέτρεψε στον Γκάβι την εγγραφή του ως ποδοσφαιριστής της πρώτης ομάδας ανεστάλη λόγω διαδικαστικού σφάλματος, καθώς ο σύλλογος υπέβαλε την αξίωσή του «εκπρόθεσμα».

Η καταλανική ομάδα μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, αλλά προς το παρόν η αρχική δικαστική ετυμηγορία δεν ισχύει. Ποιος είναι όμως ο αντίκτυπος αυτής της απόφασης για τον Γκάβι και την Μπαρτσελόνα;

Ο Τσάβι δεν ανησυχεί βραχυπρόθεσμα, αφού ο μέσος του θα μπορεί να συνεχίσει να παίζει αλλά θα πρέπει να αλλάξει τον αριθμό της φανέλας του. Ένα πρώτο καθησυχαστικό νέο για τους οπαδούς του καταλανικού συλλόγου, αφού ο 18χρονος μέσος είναι βασικό στοιχείο της ενδεκάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη σεζόν ο Γκάβι έχει ήδη πραγματοποιήσει 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, δίνοντας τέσσερις ασίστ και σκοράροντας δύο γκολ.

Από την άλλη, σε επίπεδο συμβολαίου ο Ισπανός διεθνής μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα. Η Relevo αναφέρει ότι, για να εγγραφεί ένας νέος παίκτης, η ισπανική δικαιοσύνη απαιτεί αιτιολόγηση του μισθού για το τρέχον έτος και τα επόμενα δύο χρόνια.

Ωστόσο, η «Μπάρτσα» είχε καταφέρει να «ξεγλιστρήσει» και ενέγραψε τον Γκάβι χωρίς να λάβει υπόψη αυτόν τον κανόνα. Σήμερα, όμως, το ίδιο δικαστήριο άρει τα ασφαλιστικά μέτρα λόγω αυτού του διαδικαστικού σφάλματος και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα.

Ειδικά από τη στιγμή που κάποια ΜΜΕ ανέφεραν ότι εάν ο παίκτης δεν εγγραφεί εγκαίρως, η ρήτρα αποδέσμευσής του, που τώρα ανέρχεται σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ, θα μηδενιζόταν. Με όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν για όσους καραδοκούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία…

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εισαγγελία ζητά να καταθέσουν ως μάρτυρες στην «υπόθεση Νεγκρέιρα», Λουίς Ενρίκε και Ερνέστο Βαλβέρδε

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία της Βαρκελώνης ζητά να καταθέσουν ως μάρτυρες ο Λουίς Ενρίκε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην «υπόθεση Νεγκρέιρα».

Αυτό αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «El País», σημειώνοντας ότι, από τους δύο πρώην προπονητές της Μπαρτσελόνα θα ζητηθεί να εξηγήσουν την ύπαρξη των αναφορών για τους διαιτητές. Οι δύο τους ήταν προπονητές επί προεδρίας του Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου και συγκεκριμένα στις 18 Φεβρουαρίου, ο Βάσκος πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, δήλωσε ότι «δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν αναφορές στην Μπαρτσελόνα».

Ο Βαλβέρδε εξήγησε ότι «ήταν μια έκπληξη για μένα, δεν είχα ιδέα για όλα αυτά. Είναι μια ερώτηση που θα γίνει πιο ξεκάθαρη με τον καιρό. Είναι αλήθεια ότι ήταν μια έκπληξη, αλλά πρέπει να είσαι προσεκτικός για να ξέρεις πού πάει όλο αυτό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την παραμονή του στο σύλλογο της Μπαρτσελόνα (2017-20), όπου η πρώτη σεζόν συνέπεσε με το τέλος αυτών των πρακτικών. «Όταν ήμουνα στη Μπαρτσερλόνα δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν», είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή