Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Μπουρούσης: Στην Κίνα έτρωγαν κροκόδειλους και σκύλους

Μπουρούσης: Στην Κίνα έτρωγαν κροκόδειλους και σκύλους

Στην εμπειρία του στην Κίνα αναφέρθηκε ο Γιάννης Μπουρούσης σε συνέντευξή του, ενώ αποκάλυψε ότι πιτσιρικάς προτιμούσε το ποδόσφαιρο.

Ο σέντερ του Περιστερίου μίλησε στην εκπομπή Happy Day και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην εποχή που ζούσε στην Κίνα, εστιάζοντας στις δυσκολίες που υπήρχαν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπουρούσης…

Για το αν ήθελε από μικρός να ασχοληθεί με το μπάσκετ: «Όχι! Καθόλου! Εμένα μου άρεσε το ποδόσφαιρο… Επί έναν χρόνο, λοιπόν έλεγα ψέματα στον μπαμπά μου ότι πήγαινα στο μπάσκετ. Δεν πήγαινα, πήγαινα στο ποδόσφαιρο. Ο προπονητής τότε, ο Σπύρος Παππάς έτυχε να δει τον πατέρα μου κάπου στην πλατεία και του είπε: «ο γιος σου δεν έρχεται»! Ο μπαμπάς μου νόμιζε ότι πήγαινα σε… κακά πράγματα και έφαγα ένα καλό ξύλο! Έτσι άρχισα να παίζω μπάσκετ».

Για το γεγονός ότι έχει περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας του στο εξωτερικό: «Έχω κλείσει κοντά στα δέκα χρόνια. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ζήσεις στην Κίνα. Οι Κινέζοι είναι χαρακτήρες και άνθρωποι δύσκολοι. Δεν τα πήγαινα καλά με το φαγητό! Έτυχε μερικές φορές να πάω να γευματίσω με την ομάδα, έτρωγαν κροκόδειλους και σκύλους. Έφυγα κατευθείαν, πήγα και παρήγγειλα πίτσα».

Για την Εθνική ομάδα: «Η σχέση μου με την Εθνική Ελλάδας είναι σχέση αγάπης. Από κει και πέρα τώρα, αν θα με ξαναδείτε… Αν έλθει ο προπονητής, όποιος και αν είναι και μου πει: «Γιάννη, εγώ σε θέλω», τότε ναι. Αλλά να πω εγώ «πάρτε με», όχι δεν θα το κάνω. Αν μου κάνουν πρόταση να παίξω ξανά, θα το δεχτώ».

Για το πώς ήταν η μετάβαση από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό: «Για χρόνια που έπαιζα στον Ολυμπιακό είχε δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα γύρω από το όνομά μου, όταν είχα κόντρα με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν εύκολο. Υπήρξαν οπαδοί του Παναθηναϊκού που δεν με ήθελαν. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, δικαιωθήκαμε και για αυτό έφυγα κύριος».

Για το αν έχει σκεφτεί την επόμενη μέρα: «Θεωρώ ότι είμαι δύσκολος χαρακτήρας, δεν είμαι ακόμα έτοιμος να γίνω προπονητής. Θα ήθελα να ασχοληθώ με τον τουρισμό και την εστίαση».

Για το επεισόδιο με τον Νέναντ Κρστιτς σε ένα ματς της Εθνικής με τη Σερβία: «Ήμουν πολύ τυχερός όταν ο Κρστιτς μου πέταξε την καρέκλα. Θα μπορούσε να μου είχε συμβεί κάτι πολύ κακό».

Για την οικογένειά του και τη σχέση με τον Μάκη Ψωμιάδη: «Ζω σε ένα σπίτι με επτά γυναίκες. Γυναίκα, τρεις κόρες, μάνα, πεθερά και μια κοπέλα… Η σχέση μου με τον πεθερό μου ήταν άριστη, άριστη όσο δεν φαντάζεσαι. Δεν τον έζησα πάρα πολύ, αλλά όσο τον έζησα, τον έζησα καλά και τον έχω στο μυαλό μου έτσι όπως θέλω. Είμαι ΑΕΚ, αλλά ποτέ δεν ήμουν φανατικός οπαδός».


Πηγή