Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Μπροστά σε ένα μεγάλο αρνητικό ρεκόρ η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ βρέθηκε πολύ κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όταν στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League μετέτρεψε το εναντίον της 0-2 σε 2-2, ενώ με την κλασική ευκαιρία του σκόρερ των δύο τερμάτων της, Κλωναρίδη, θα μπορούσε να πάρει και το προβάδισμα στο σκορ.

Όμως, η απόφαση του πιο «καυτού» επιθετικού της εκείνη την περίοδο να μην… σπάσει την μπάλα στον Γιακουμάκη, που θα έμπαινε με την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και το σουτ της απελπισίας από τον Άλφα Σεμέδο, που κατέληξε στη δεξιά γωνία του Μπάρκα για το 2-3, έφεραν μια διαφορετική τροπή στον όμιλο για την Ένωση. Έτσι, η πρωταθλήτρια Ελλάδας κινδυνεύει, σε περίπτωση που χάσει και στη Λισαβόνα την Τετάρτη (12/12), να μείνει χωρίς βαθμό στο 5ο γκρουπ με αντιπάλους τους Μπάγερν Μονάχου, Άγιαξ και την Μπενφίκα.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Αυτό, σε περίπτωση που συμβεί, θα σημαίνει ότι θα έχει τη χειρότερη επίδοση ελληνικής ομάδας σε φάση ομίλων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αυτήν την… πρωτιά,  την οποία κανείς δεν επιθυμεί, την κατέχει ο Ολυμπιακός με 1 βαθμό, από την περσινή του πορεία με αντιπάλους Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Όσο για την Ένωση, η χειρότερη δική της επίδοση στο Champions League καταγράφεται τη σεζόν 2003-04, όταν είχε συγκεντρώσει 2 βαθμούς με αντιπάλους στον όμιλο Αϊντχόφεν, Μονακό και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Την οποία «φρόντισε» να ισοφαρίσει ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2010-11 σε γκρουπ με Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη και Ρούμπιν Καζάν, πριν έρθουν οι Πειραιώτες και πάρουν τη… σκυτάλη.

Μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ μοιραζόταν τη χειρότερη επίδοση στην τρέχουσα διοργάνωση με τη Λοκομοτίβ Μόσχας, ωστόσο η ρωσική ομάδα επικράτησε με 2-0 της Γαλατασαράι. Έτσι, στην προτελευταία θέση είναι τρεις ομάδες με 1 βαθμό, η Μονακό, η Αϊντχόφεν και η Γιουνγκ Μπόις. Με άλλα λόγια, οι δύο από τους τρεις αντιπάλους της στην αμέσως προηγούμενη χειρότερη συγκομιδή της.

localStorage.clear();


Πηγή