Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Νέο σόου του Μέσι με δύο γκολ και μία ασίστ κόντρα στην Ατλάντα του Γιακουμάκη [βίντεο]

Ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε ένα άλλο στο δεύτερο, οδηγώντας την Ίντερ Μαϊάμι σε νίκη 4-0 επί της Ατλάντα Γιουνάιτεντ του Γιώργου Γιακουμάκη, και σε πρόκριση στην νοκ-άουτ φάση του League Cup.

Έχοντας μπει σαν αλλαγή για να σημειώσει ένα γκολ-φάουλ στο ντεμπούτο του τα ξημερώματα του Σαββάτου, σήμερα ο 36χρονος, επτά φορές κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας», νικητής του Μουντιάλ πέρυσι, δέχτηκε μια υπέροχη πάσα από τον πρώην συμπαίκτη του στη Μπαρτσελόνα, Σέρχιο Μπουσκέτς και, αφού έστειλε τη μπάλα αρχικά στο δοκάρι, πήρε το ριμπάουντ για να βάλει το Μαϊάμι μπροστά στο σκορ στο 8′ λεπτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μέσι σημείωσε ένα δεύτερο γκολ στο 22ο λεπτό, μετά από σέντρα του συμπαίκτη του Ρόμπερτ Τέιλορ, ο οποίος πέτυχε επίσης δύο γκολ (44΄, 53΄) σε μια καυτή βραδιά στο Μαϊάμι.

Αφού σκόραρε, ο Μέσι σταμάτησε και έδειξε από το γήπεδο τον συνιδιοκτήτη της ομάδας Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος παρακολουθούσε τον αγώνα. Η χειρονομία αντιμετωπίστηκε με ένα πλατύ χαμόγελο από τον πρώην σπουδαίο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος βοήθησε στην άφιξη του Μέσι στο MLS, παρά την τεράστια αντιπροσφορά από τη Σαουδική Αραβία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καλύτερη ευκαιρία της Ατλάντα ήρθε με ένα χτύπημα πέναλτι(86′)από τον Τιάγκο Αλμάντα, αλλά ο τερματοφύλακας του Μαϊάμι, Ντρέικ Κάλεντερ, το «διάβασε» τέλεια και διατήρησε το μηδέν.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης αντικαταστάθηκε στο 65ο από τον Μιγκέλ Μπέρι.

Ο Μέσι και ο συμπατριώτης του Αλμάντα αγκαλιάστηκαν όταν ο Μέσι έγινε αλλαγή στο 78ο λεπτό και το ζευγάρι αντάλλαξε φανέλες μετά τον αγώνα.

Με τη νίκη, το Μαϊάμι έχει πλέον κερδίσει τον όμιλό του στο τουρνουά League Cup, το οποίο είναι ένα τουρνουά τύπου Παγκοσμίου Κυπέλλου με όλες τις ομάδες από το MLS και τη Liga MX του Μεξικού.


Πηγή