Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Ναδάλ για τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων παικτών από το Wimbledon: «Είναι πολύ άδικο»

Ο Ράφαελ Ναδάλ επέκρινε την απόφαση να αποκλειστούν Ρώσοι και Λευκορώσοι παίκτες από το Wimbledon ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Νομίζω ότι είναι πολύ άδικο για τους Ρώσους συμπαίκτες μου στο τένις, τους συναδέλφους μου», είπε ο Ισπανός Ναδάλ. «Δεν φταίνε εκείνοι για ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τον πόλεμο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Wimbledon απαγορεύει σε Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες να αγωνιστούν ενώ το «All England Club» δηλώνει πως δεν είναι έτοιμο να «ωφελήσει τη ρωσική προπαγάνδα».

Ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς χαρακτήρισε την απαγόρευση «τρελή», ενώ ο Ρώσος νούμερο 8 στον κόσμο Αντρέι Ρούμπλεφ είπε ότι η απαγόρευση είναι «πλήρης διάκριση» και «παράλογη».

Ωστόσο, ορισμένοι παίκτες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανής Ελίνα Σβιτολίνα, χαιρέτησαν τη δράση του Γουίμπλεντον, αν και η τενίστρια δήλωσε ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι παίκτες που μιλούν ανοιχτά κατά της εισβολής θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν.

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι το παιχνίδι μας που έχει σημασία»

Τα διοικητικά όργανα του επαγγελματικού τένις ανδρών (ATP) και γυναικών (WTA) παίρνουν θέση κατά της απαγόρευσης και αποφασίζουν πώς θα αντιδράσουν. Μια πιθανότητα είναι ότι θα μπορούσαν να αφαιρέσουν βαθμούς κατάταξης από το τουρνουά Grand Slam που θα διαρκέσει από τις 27 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι 2.000 πόντοι, όποτε πηγαίνουμε στα Grand Slam, είναι πραγματικά σημαντικοί και γι αυτό πρέπει να πηγαίνουμε σ’ αυτά τα τουρνουά», πρόσθεσε ο Nadal, ο οποίος είναι μέλος του συμβουλίου παικτών ATP. «Θα πρέπει λοιπόν να δούμε τα μέτρα που θα λάβουμε. Αυτό που συμβαίνει στο παιχνίδι μας δεν έχει καμία σημασία όταν βλέπουμε τόσους πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν και να υποφέρουν και όταν βλέπουμε αυτή την άσχημη κατάσταση στην Ουκρανία».

Ο Ναδάλ πρόκειται να επιστρέψει στη δράση στο Open της Μαδρίτης αυτή την εβδομάδα, αφού έμεινε εκτός δράσης από τις 22 Μαρτίου λόγω τραυματισμού στα πλευρά.


Πηγή