Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ναδάλ για το θρίλερ με τον Τζόκοβιτς: Τσίρκο | ΣΠΟΡ

«Τσίρκο» χαρακτήρισε τη διαμάχη σχετικά με τον εμβολιασμό του Νόβακ Τζόκοβιτς για τον κορωνοϊό, ο Ράφαελ Ναδάλ και αστειεύτηκε πως θα προτιμούσε να μην έπαιζε στο επερχόμενο Australian Open o No. 1 τενίστας του κόσμου.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αφέθηκε ελεύθερος σήμερα νωρίτερα καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να αλλάξει την ακύρωση της βίζας του και να παραμείνει στη χώρα για να αγωνιστεί για τον 21ο τίτλο Grand Slam στο Australian Open. Μάλιστα, στις 3 (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου μαζί με την οικογένειά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To No.1 του κόσμου έφτασε στη χώρα την περασμένη Πέμπτη έχοντας στα χέρια του, όπως πίστευε, μια έγκυρη ιατρική εξαίρεση για τους κανόνες εμβολιασμού, δηλώνοντας πως είχε νοσήσει από κορωνοϊό τον περασμένο μήνα. Όμως οι συνοριοφύλακες απέρριψαν τα έγγραφα και ακύρωσαν τη βίζα του, με τον Τζόκοβιτς να τίθεται υπό κράτηση μαζί με πρόσφυγες ενώ περίμενε την προσφυγή του ενώπιον του δικαστηρίου. Αυτή η ακρόαση πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τον δικαστή Άντονι Κέλι να ακυρώνει την απόφαση για ανάκληση της βίζας του, κρίνοντας ως παράλογους τους συνοριοφύλακες καθώς και το γεγονός πως δεν έδωσαν στον Τζόκοβιτς αρκετό χρόνο για να ασκήσει έφεση.

«Τσίρκο η διαμάχη – Η δικαιοσύνη μίλησε»

Μιλώντας στο ισπανικό ραδιόφωνο Onda Cero, ο Ράφαελ Ναδάλ σήμερα το πρωί, δήλωσε για το θέμα: «Είτε συμφωνώ είτε όχι με τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε κάποια πράγματα, η δικαιοσύνη μίλησε και είπε πως έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο Australian Open». Και συνέχισε: «Νομίζω ότι είναι η πιο δίκαιη απόφαση να γίνει κάτι τέτοιο. Του εύχομαι καλή τύχη».

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η αυστραλιανή κυβέρνηση έλαβε εντολή να αφήσει ελεύθερο τον Νόβακ Τζόκοβιτς εντός μισής ώρας μετά την απόφαση καθώς επίσης να πληρώσει τα δικαστικά του έξοδα και να του επιστρέψει το διαβατήριό του και τα προσωπικά του αντικείμενα. Ωστόσο, ο Κρίστοφερν Τραν, ο οποίος ηγήθηκε της υπόθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης, προειδοποίησε πως ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του και την εξουσία του για να ανακαλέσει τη βίζα του Τζόκοβιτς – μια απόφαση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποκλεισμό του αθλητή από τη χώρα για τρία χρόνια. Κι ενώ αρχικά τα αυστραλιανά μέσα μετέδιδαν πως ο υπουργός Μετανάστευσης είχε χρονικό περιθώριο 4 ωρών για να πάρει την απόφαση του, τελικά, όπως νεότερες πληροφορίες ανέφεραν πως η απόφαση μπορεί να παρθεί και αύριο.

«Θα προτιμούσα να μην έπαιζε»

Ο Τζόκοβιτς ελπίζει να αγωνιστεί στο Open, το οποίο ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να γίνει ο παίκτης μετά περισσότερα βραβεία στο ατομικό ανδρών όλων των εποχών. Ο Σέρβος επί του παρόντος βρίσκεται στην ίδια κατάταξη με τους Φέντερερ και Ναδάλ, με 20 τίτλους Open έκαστος. Ο Φέντερερ όμως απουσιάζει από το φετινό τουρνουά εξαιτίας τραυματισμού, ενώ ο Ναδάλ θα αγωνιστεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε προσωπικό επίπεδο, θα προτιμούσα να μην έπαιζε» είπε ο Ναδάλ στη σημερινή του συνέντευξη, γελώντας. «Είναι ένα άθλημα, πολλά ενδιαφέρονται κινούνται γύρω από αυτό, σε γενικό επίπεδο, σε οικονομικό, διαφημιστικό. Όλα είναι πολύ καλύτερα όταν παίζουν οι καλύτεροι».

Στη συνέχεια, όμως, ο Ναδάλ υπερασπίστηκε για άλλη μία φορά τον εμβολιασμό και τόνισε τη σημασία του. «Τα πιο σημαντικά ιδρύματα στον κόσμο λένε ότι το εμβόλιο είναι ο τρόπος να σταματήσει αυτή η πανδημία και η καταστροφή που ζούμε τους τελευταίους 20 μήνες».

Η άποψη του Άντι Μάρεϊ

Ο Άντι Μάρεϊ από την άλλη, είναι πεπεισμένος πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, δεν πρόκειται να υπάρξουν νικητές από το έπος του Τζόκοβιτς.

Ο διπλός πρωταθλητής του Wimbledon, ο οποίος βρίσκεται στο Σίδνεϊ για την τελική προθέρμανση ενόψει του Australian Open, έσπασε τη σιωπή του για τα ταραχώδη γεγονότα γύρω από έναν από τους μεγάλους του αντιπάλους. Παρά το γεγονός ότι είναι ειλικρινής υποστηρικτής του εμβολιασμού, ο Μάρεϊ, 34 ετών, εξέφρασε τη συμπάθειά του για τον Τζόκοβιτς. «Νομίζω ότι όλοι είναι σοκαρισμένοι από αυτό, για να είμαι ειλικρινής» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Θα πω δύο πράγματα. Το πρώτο είναι πως ελπίζω ο Νόβακ να είναι καλά. Τον ξέρω καλά και πάντα είχα καλές σχέσεις μαζί του και ελπίζω να είναι καλά. Το δεύτερο πράγμα, είναι πως δεν πρόκειται για κάτι καλό για το τένις και δεν νομίζω ότι είναι καλό για κανέναν που συμμετέχει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή