Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ – Μάχες για εξάδα και υποβιβασμό

Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Super League 1, με τον ΠΑΟΚ να περιμένει γκέλα των φιλοξενούμενων για να ανέβει στην κορυφή με νίκη επί του Βόλου τη Δευτέρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην πρώτη θέση και θέλουν να φύγουν με το διπλό από τον ΟΑΚΑ και να φτάσουν τις πέντε διαδοχικές νίκες. Ο Πέδρο Μαρτίνς συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Ντάνιελ Ποντένσε, ενώ άφησε εκτός τον Μιγκέλ Ανχέλ Γκερέρο.

Από την άλλη η «Ένωση» θα παραταχθεί με στόχο την τρίτη σερί νίκη, η οποία θα την κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας από τον Παναθηναϊκό που παραμονεύει στο -3 με 34 βαθμούς. Ο ανέτοιμος Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι έμεινε εκτός αποστολής, με τον Μάσιμο Καρέρα να μην αντιμετωπίζει άλλες απουσίες.

Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα ματς της ημέρας (26/1), η Ξάνθη φιλοξενεί τον ΟΦΗ (15:00) στα Πηγάδια, με τους Κρητικούς να ταξιδεύουν χωρίς τον προπονητή τους, Γιώργο Σίμο, λόγω ίωσης αλλά και χωρίς τον Κοσμά Τσιλιανίδη.

Την ίδια ώρα (15:00) ο ουραγός Πανιώνιος αντιμετωπίζει τη Νέα Σμύρνη τον Ατρόμητο, έχοντας τον Γιάννη Μασούρα στην αποστολή τους. Οι Περιστεριώτες από την άλλη ψάχνουν τη νίκη για να μπουν σε τροχιά play offs.

Στις 17:15 ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Άρη στο Αγρίνιο. Εκτός αποστολής για τους γηπεδούχους οι τιμωρημένοι Τσιγγάρας, Ντίας, ενώ επιστρέφουν οι Μαλής, Ταχάρ, Λιάβας και Ταχάρ. Όσο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Μίχαελ Ένινγκ συμπεριέλαβε στις επιλογές του τον Φιορίν Ντουρμισάι, μετά την δικαίωση του Άρη στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο 25/01

ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 0-2

Κυριακή 26/01

Ξάνθη-ΟΦΗ 15:00

Πανιώνιος-Ατρόμητος 15:00

Παναιτωλικός-Άρης 17:15

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 19:30

Δευτέρα 27/01

ΠΑΟΚ-Βόλος 19:00

Λαμία-Αστέρας Τρίπολης 20:00


Πηγή