Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Οι σχέσεις οργής του Κριστιάνο με τον Πέρεθ

Είχε… βασιλικό συμβόλαιο, αλλά οι σχέσεις του με τον Φλορεντίνο Πέρεθ πολλές φορές έφτασαν στο κόκκινο. Τουλάχιστον σε επτά περιπτώσεις ο CR7 τα… έσπασε με τον Πέρεθ σε μια σχέση… οργής.

Σεπτέμβριος 2012

Ήταν η πρώτη μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα στον Κριστιάνο και τη Ρεάλ! Ο Πορτογάλος άρχιζε την τέταρτη του σεζόν στο Chamartín, αλλά το κλίμα ήταν παγωμένο, αφού η ομάδα του δεν του είχε κάνει πρόταση με καλύτερες αποδοχές. Παράλληλα, ο Πέρεθ δεν τον συνόδευσε στο Galla της UEFA, όπως ο Ροσέλ τους Μέσι, Ινιέστα. Οταν παραπονέθηκε στον ισχυρό άνδρα της ομάδας, πήρε την απάντηση: «Φέρε τα χρήματα για να υπογράψουμε τον Μέσι». Στο επόμενο ματς που ακολούθησε, ο Κριστιάνο σκόραρε δυο γκολ κόντρα στη Γρανάδα, αλλά δεν πανηγύρισε. «Είμαι λυπημένος και στο σύλλογο το ξέρουν» είπε. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν αρκετούς μήνες και όταν η Παρί μπήκε στο κόλπο, τότε υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2018.

Σεπτέμβριος του 2014

Μετά την κατάκτηση του 10ου Champions League η Ρεάλ αποφάσισε να πουλήσει τον Ντι Μαρία και να κάνει την υπέρβαση με τον Χάμες, ενώ άναψε πράσινο φως για τη μεταγραφή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν. Στη Μαδρίτης ήρθε ο Κρόος, αλλά και ο Τσιτσαρίτο. Ο Κριστιάνο εμφανίστηκε δυσαρεστημένος για το γεγονός πως ο σύλλογος δεν μοιράστηκε μαζί του τις σκέψεις για τις μεταγραφικές κινήσεις. Μάλιστα, ο Πορτογάλος σταρ τόνισε μετά από μια ήττα με τη Σοσιεδάδ πως μπορεί να λέει ελεύθερα την άποψή του, αλλά μόνο ο πρόδρος αποφασίζει για τις κινήσεις.

Νοέμβριος 2015

Οι σχέσεις Φλορεντίνο Πέρεθ και Κριστιάνο Ρονάλντο άρχισαν να γίνονται χειρότερες στις 3 Νοεμβρίου του 2015. Τότε ο Πέρεθ του είχε ζητήσει εξηγήσεις για κάποιες δηλώσεις του στο Kicker. Πριν από το ματς με την Παρί είχε πει «Να φύγω από την Μαδρίτη; Γιατί όχι;». Ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ του ζητούσε εξηγήσεις επίμονα και είχε ειρωνικό τόνο με τον Ρονάλντο να του λέει διαρκώς «τι είπα; Δεν είπα τίποτα». Εκείνο το διάστημα είχε και μία θερμή χειραψία με τον Αλ Κελαϊφϊ, ισχυρό άνδρα της Παρί. Μετά από έναν χρόνο με μυστικά, συνωμοσίες και διάφορα άλλα, ο Ρονάλντο ανανέωσε έως το 2021.

Φεβρουάριος 2016

Η σεζόν 2015-16 είχε ακόμα μια σημαντική διαφωνία ανάμεσα στον Κριστιάνο και τη διοίκηση. Ο Πορτογάλος σταρ έκανε γνωστή τη δυσαρέσκειά του για την καλοκαιρινή προετοιμασία, την άσχημη οργάνωση και την περιοδεία σε Αυστραλία και Κίνα. Το έκανε στα τέλη Ιανουαρίου, όταν Ρεάλ βρήκε ξανά την ηρεμία της έπειτα από μήνες εντάσεων με τον Μπενίτεθ, αλλά και την έλευση του Ζιντάν στον πάγκο.  «Τώρα έχουμε μια θετική νοοτροπία. Η προετοιμασία δεν ήταν πολύ καλή, υπήρχαν πολλά ταξίδια» τόνισε.

Ιούνιος 2017

Στις 3 Ιουνίου του 2017 η Ρεάλ έπαιζε τελικό Champions League με την Γιουβέντους. Ο Πέρεθ μετά από συνάντηση δεσμεύτηκε στον Ρονάλντο να βελτιώσει το συμβόλαιό του. Συμβόλαιο που είχε κλείσει το 2016 έως το 2021 με 21 εκατ. ευρώ. Αυτή η οικονομική αναβάθμιση δεν ήρθε ποτέ και ο Κριστιάνο δυσαρεστήθηκε έντονα. Αυτή η υπόσχεση που δεν έγινε πράξη έφερε… φωτιά και χάος στις 2 Νοεμβρίου του 2017. Ο Κριστιάνο είπε στον Τύπο ότι «Δεν θέλω να ανανεώσω με την Ρεάλ». Στην συνέχεια ‘μαλάκωσε’ λίγο λέγοντας ότι «θα ήθελα να τελειώσω εδώ την καριέρα μου αλλά ο πρόεδρος είναι αυτός που δίνει εντολές». Η μπάλα… εστάλη πάλι στον Πέρεθ από τον Κριστιάνο. Ωστόσο στο περιθώριο της εκδήλωσης για την απονομή της 5ης Χρυσής Μπάλας στον Ρονάλντο ο Πέρεθ άφηνε να εννοηθεί πως θα έκλεινε τον Νεϊμάρ. Ο Πορτογάλος βλέποντας πως ο Μέσι πήγε στα 45 εκατ. ευρώ τον χρόνο και ο Νεϊμάρ στην Παρί με 37 δεν το ξέχασε ποτέ αυτό…

Ιούνιος 2017

Στις 16 Ιουνίου 2017, η A Bola αποκάλυψε: «Ο Κριστιάνο θέλει να φύγει από την Ισπανία». Αφορμή για αυτήν την επιθυμία του Πορτογάλου άσσου, σύμφωνα τουλάχιστον με το δημοσίευμα, είναι η γνωστή υπόθεση φοροδιαφυγής. Ο Ρονάλντο εμφανίστηκε «έντονα απογοητευμένος», σύμφωνα με το δημοσίευμα, με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Ισπανία και θέλει να φύγει από την χώρα, παρά την απόλυτη στήριξη που του παρείχε η ομάδα της Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος αισθανόταν άσχημα, γιατί στην Αγγλία δεν υπήρχε τέτοια αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη κι από την άλλη δεν είχε την απόλυτη στήριξη της διοίκησης. Ο CR7 ποτέ δεν αμφισβήτησε τις πληροφορίες της πορτογαλικής εφημερίδας, μόλις λύθηκε αυτό το πρόβλημα από μόνος του, κατέληξε σε προφορική συμφωνία με τον εισαγγελέα της Μαδρίτης για την καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 18,8 εκατομμυρίων.

Μάιος 2018

Η Ρεάλ Μαδρίτης μόλις έχει κατακτήσει το 13ο Πρωταθλητριών, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο ρίχνει τη… βόμβα. “Τώρα πρέπει να το απολαύσουμε και τις επόμενες ώρες θα δώσω μια απάντηση στους οπαδούς, οι οποίοι πάντα ήταν στο πλευρό μου. Ήταν πολύ όμορφο να είμαι στη Ρεάλ. Τις επόμενες μέρες θα δώσω μιαν απάντηση. Τώρα πρέπει να απολαύσω τη στιγμή. Το μέλλον κάθε ποδοσφαιριστή δεν είναι σημαντικό. Γράψαμε ιστορία» είπε. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του, αλλά δεν μπορούσε να κρύψει την οργή του για τις δηλώσεις που θεωρούσε πως έγιναν σε άσχημο σημείο «Καθένας έχει το δικαίωμα να μιλήσει, εδώ το σημαντικό πράγμα είναι ο σύλλογος, δεν είμαι εδώ για να μιλάω για έναν συγκεκριμένο παίκτη. Ο Κριστιάνο έχει συμβόλαιο», είπε. Η ρήξη στις σχέσεις ήταν οριστική. Ο Ρονάλντο άναψε το πράσινο φως για την αποχώρησή του, η Ρεάλ είχε αργήσει αρκετά να τον προσεγγίσει. O CR7 αισθάνθηκε πληγωμένος κι αυτό τον οδήγησε να αναζητήσει έναν νέο προορισμό: τη Γιουβέντους.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή