Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ολλανδία: Οπαδός πέταξε ποτήρι με μπύρα στον επόπτη -Διεκόπη το Χρόνινγκεν-Ναϊμέγκεν [βίντεο]

Σε οριστική διακοπή οδηγήθηκε ο αγώνας της Χρόνινγκεν με τη Ναϊμέγκεν για την 30ή αγωνιστική της ολλανδικής Eredivisie.

Το παραπάνω συνέβη μετά τη ρίψη ποτηριού με μπύρα από οπαδό της γηπεδούχου ομάδας, προς τον α’ βοηθό διαιτητή στο 18 λεπτό του αγώνα.

Ο διαιτητής Ρίτσαρντ Μάρτενς έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια και μετά από σύσκεψη 20 λεπτών με τους ανθρώπους των δύο συλλόγων και την ολλανδική ομοσπονδία, διέκοψε οριστικά το παιχνίδι, εφαρμόζοντας σε απόλυτο βαθμό το νέο πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο των κανονισμών που έχει ορίσει η ομοσπονδία, μετά τα περιστατικά βίας που έχουν συμβεί στα ολλανδικά γήπεδα την εφετινή σεζόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δράστης συνελήφθη αμέσως από τρεις ανθρώπους της ασφάλειας της Χρόνινγκεν, όμως παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν οι άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας, ο διαιτητής αποφάσισε να μην αρχίσει ξανά το ματς (το οποίο ήταν στο 0-0 μέχρι το περιστατικό που συνέβη στο 18ο λεπτό) και η τύχη του θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες των πειθαρχικών οργάνων της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από λίγες εβδομάδες είχε διακοπεί και ο αγώνας της Χρόνινγκεν με τη Χέρενφεν έπειτα από την εισβολή οπαδών της γηπεδούχου ομάδας.

Νωρίτερα, η Έμεν σημείωσε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 3-2 επί της Χέρενφεν κι έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές με τα τέρματα του Φαν Χόιντονγκ (21′ και 59′ πέναλτι), όμως η Έμεν πήρε το τρίποντο, χάρις στο χατ-τρικ του Τερ Χάαρ Ρόμενι (47′, 75′, 90’+1′).


Πηγή