Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Ολλανδία: Χαμός με τον Τούρκο αρχηγό της Φέγενορντ -Αρνήθηκε να φορέσει περιβραχιόνιο για την LGBTQ+ κοινότητα

Ένας μικρός χαμός προκλήθηκε στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας με την απόφαση του αρχηγού της Φέγενορντ, Ορκούν Κεκτσιού, να μη φορέσει περιβραχιόνιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Η καμπάνια «OneLove», που γίνεται ως ένδειξη στήριξης στην LGBTQ+ κοινότητα εν όψει του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, έχει συναντήσει αρκετή απήχηση. Ωστόσο, δεν βρήκε άπαντες να θέλουν να την υποστηρίξουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 21χρονος Τούρκος αρχηγός της Φέγενορντ αποφάσισε να επιμείνει στην απόφασή του, καθώς -όπως είπε- δεν νιώθει άνετα στο να κάνει κάτι τέτοιο. Όπως εξήγησε ο σύλλογος του Ρότερνταμ μέσω social media, ο Κεκτσιού δεν θα φορέσει το συγκεκριμένο περιβραχιόνιο για θρησκευτικούς λόγους.

Και, πράγματι, δεν το έκανε, καθώς στο παιχνίδι της Κυριακής (16/10) με αντίπαλο την Άλκμααρ για τη 10η αγωνιστική της Eredivisie, αρχηγός της Φέγενορντ ήταν ο Αυστριακός Γκέρνοτ Τράουνερ, ο οποίος είναι δεύτερος αρχηγός της ομάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχετική ερώτηση ο ποδοσφαιριστής είχε -μεταξύ άλλων- εξηγήσει: «Θεωρώ πως είναι σημαντικό να εστιάσουμε στο ότι σέβομαι κάθε φυλή και κάθε κοινότητα και πιστεύω πως ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει».


Πηγή