Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

Ολυμπιακός: Η αποστολή των «ερυθρολεύκων» στο Βερολίνο για το Final-4 -«Εδώ για… σκάκι» [βίντεο]

Στο Βερολίνο βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης η αποστολή του Ολυμπιακού, στο τρίτο διαδοχικό Final-4 της Euroleague και 13ο συνολικά στην ιστορία του συλλόγου.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι πανέτοιμοι νοητικά, ψυχολογικά και σωματικά να αντιμετωπίσουν την πολυνίκη της διοργάνωσης με 11 τρόπαια και κάτοχο του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης, σε δύο ημέρες, την Παρασκευή (24/5, 22:00), στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, έχοντας στόχο την πρόκριση στον τελικό και εν συνεχεία την κατάκτηση του τίτλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απόψε, το πρόγραμμα για τους παίκτες του Ολυμπιακού προβλέπει ξεκούραση. Η ομάδα δείπνησε στο ξενοδοχείο και μέχρι αύριο αργά το απόγευμα, που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση στην Uber Arena, θα είναι ήρεμοι. Πρώτοι θα πατήσουν το παρκέ για προπόνηση οι παίκτες της Φενερμπαχτσέ την Πέμπτη (23/5), εν συνεχεία ακολουθεί ο Παναθηναϊκός, μετά ο Ολυμπιακός και τελευταία η Ρεάλ Μαδρίτης.

Την Πέμπτη το μεσημέρι, στις 12:00, είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων προπονητών και των τεσσάρων αρχηγών, η οποία θα λάβει μέρος στο κλειστό που θα φιλοξενήσει και τους τέσσερις αγώνες του φάιναλ φορ, την Uber Arena.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Euroleague Final 4 -Ολυμπιακός: Νικητές της κερκίδας οι «ερυθρόλευκοι» στο Βερολίνο

Ο Ολυμπιακός είναι ο νικητής της… κερκίδας, αφού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Euroleague, θα έχει 5.000 κόσμο στο πλευρό του, στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο Παναθηναϊκός ακολουθεί με 4.000 φιλάθλους.

Ο κύριος «όγκος» των… τυχερών φιλάθλων του Ολυμπιακού που εξασφάλισαν εισιτήρια για το φάιναλ φορ της Euroleague αναμένεται να βρεθεί στο Βερολίνο το πρωί της Παρασκευής, ώστε να είναι στο πλευρό των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε σε αυτή την… πρώτη «νίκη», στις σύντομες δηλώσεις του με την άφιξη της αποστολής στο αεροδρόμιο Brandburg Willy Brandt, λέγοντας: «Άκουσα ότι θα έχουμε τους περισσότερους φιλάθλους εδώ. Όπως στο Κάουνας και στο Βερολίνο, αισθανόμαστε τη θερμή υποστήριξη του κόσμου μας. Είμαι ευγνώμων και το κλαμπ το ίδιο. Ας παίξουμε μαζί».

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι οι… καλομαθημένοι ως προς αυτό, ως προς την υποστήριξη δηλαδή από πλευράς φιλάθλων στα φάιναλ φορ. Αυτό που είχε συμβεί στο Βελιγράδι πριν από δύο χρόνια, το 2022, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στο πλευρό τους 17.000 κόσμο δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ και για καμία ομάδα. Η πλειονότητα των φιλάθλων ήταν αυτοί του Ολυμπιακού στο Κάουνας, ενώ και στο Βερολίνο, ο περσινός φιναλίστ, Ολυμπιακός, είχε κερδίσει και τότε τη μάχη της κερκίδας. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Βερολίνο αποφασισμένος για την κατάκτηση του τροπαίου. Όσοι ζουν κοντά στην ομάδα διακρίνουν την πίστη, τη σιγουριά, την αισιοδοξία που διακατέχει τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πως τη νύχτα της Παρασκευής, η ομάδα του Πειραιά θα έχει κάνει το πρώτο βήμα για να διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο της ιστορίας της. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε πως η λέξη «εκδίκηση» για την ήττα (79-78) από τη Ρεάλ Μαδρίτης πέρυσι στον τελικό με το σουτ του Σέρχιο Γιουλ 3,2΄΄ πριν από τη λήξη δεν περιγράφει αυτό που νιώθουν. Όμως, το σίγουρο είναι πως κανείς από τους παίκτες των «ερυθρόλευκων» δεν έχει ξεχάσει τη νύχτα της 21ης Μαϊου 2023 και το πως έφτασαν στην… πηγή… αλλά δεν ήπιαν νερό. Έτσι, ακόμη κι αν δεν ζητούν… εκδίκηση, έχουν τεράστιο κίνητρο και… πόθο για τη νίκη απέναντι στην πρώτη της κανονικής περιόδου της Euroleague φέτος. 

Το μόνο που ευχήθηκε να έχει ο Ολυμπιακός εν συγκρίσει με το Βελιγράδι (2022) και το Βερολίνο (2023) ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι… λίγη τύχη. Και πως να μην ζητά αυτό μετά την ήττα από τρίποντο του Μίτσιτς στην εκπνοή στον ημιτελικό του Βελιγραδίου με την Αναντολού Εφές και από το δίποντο του Σέρχιου Γιουλ στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης πέρυσι. Αν οι παίκτες του παίξουν όπως ξέρουν και μπορούν, τότε καμία ομάδα δεν μπορεί να τους νικήσει… ούτε το φαβορί αυτής της διοργάνωσης για το τρόπαιο, η Ρεάλ Μαδρίτης. 

Με τον «σκακιστή» Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει κάνει ήδη τα πλάνα του για την αντιμετώπιση της ισχυρής φροντ λάιν της «βασίλισσας» Έντι Ταβάρες και Βενσάν Πουαριέ, του Αργεντινού βραχύσωμου πόιντ γκαρντ Φακούντ Καμπάτσο και των Σέρχιο Ροντρίγκεθ (10), Ρούντι Φερνάντεθ (9) και Σέρχιο Γιουλ των… 28 φάιναλ φορ συνολικά στη Euroleague, o Ολυμπιακός έχει επιστρέψει στην καταληκτική φάση για να ξανακάνει υπερήφανο τον φίλαθλο κόσμο του. 

Η… φήμη του Μπαρτζώκα ως «σκακιστής»… έχει γίνει γνωστή πλέον και σε όσους εργάζονται στο γραφείο Τύπου της Euroleague… κάτι που προκάλεσε χαμόγελα, μετά από ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς της στα Μέσα Κοινής Δικτύωσης. Η Euroleague ανήρτησε βίντεο από την είσοδο του Γιώργου Μπαρτζώκα στο ξενοδοχείο που κατέλυσαν και οι τέσσερις αποστολής, γράφοντας: «Εδώ για σκάκι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή