Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4: Βαριά ήττα στο Φάληρο για τους ερυθρόλευκους, με το ένα πόδι στους «8» οι Ισραηλινοί

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 4-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της φάσης των “16” του Conference League.

Πλέον, οι Πειραιώτες έχουν δύσκολο έργο στη Σερβία (σε ουδέτερη έδρα) για να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά.

Οι Ισραηλινοί ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που τους προέκυψαν στο ματς, ενώ ο Ολυμπιακός, παρά το βαρύ σκορ είχε τον έλεγχο του ματς (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) αλλά δεν κατάφερε να τον μετουσιώσει σε τέρματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολυμπιακός -Μακάμπι Τελ Αβίβ: Η εικόνα του αγώνα

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το ματς για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι είδαν τον Ζάχαβι να σκοράρει από κοντά μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, στην πρώτη ευκαιρία τον Ισραηλινών στο ματς.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Ρόμπι Κιν διπλασίασε τα τέρματά της πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκαλεπτο. Συγκεκριμένα, στο 9′ Ο Πέρετς έκανε το σουτ στην περιοχή, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και ο Σαχάρ μόνος του πήρε την μπάλα και με πλασέ από κοντά έκανε το 0-2.

Λίγο αργότερα, στο 13ο λεπτό, ο Ολυμπιακός μείωσε άμεσα σε 1-2 με τον συνήθη ύποπτο, τον Ελ Καμπί, μετά από σέντρα ακριβείας του Φορτούνη από τα δεξιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τον έλεγχο και απειλούσαν συχνά. Ωστόσο, στο 30′ ο Μίλσον έκανε ό,τι ήθελε τον Ροτινέι πάνω στη γραμμή, έδωσε στον Ζάχαβι και εκείνος ανενόχλητος σε κενή εστία έκανε το 1-3.

Στο 52′ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Όρτα έκανε υπέροχη προσπάθεια, έδωσε στον Ελ Καμπί και ο Μισπάτι απέκρουσε εντυπωσιακά.
Ενώ η πίεση των ερυθρολεύκων συνεχιζόταν στο δεύτερο μέρος, αυτοί που κατάφεραν να σκοράρουν ήταν οι Ισραηλινοί, με τον Πέρετς να κάνει το 1-4.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός έψαξε το γκολ που θα τον βάλει ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης της πρόκρισης. Μάλιστα, έφτασε κοντά στο να το πετύχει στο 84′, όταν ο Ελ Καμπί έστειλε λίγο άουτ τη μπάλα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ορτέγκα, ενω 5 λεπτά αργότερα ο Καρβάλιο σημάδεψε το δοκάρι με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, κι έτσι η Μακάμπι έφυγε με σπουδαία νίκη από το Φάληρο, και πλέον βρίσκεται ουσιαστικά με το ένα πόδι στην επόμενη φάση.


Πηγή