Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 74-61: Οι Πειραιώτες έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών της Basket League [βίντεο]

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Παναθηναϊκού με 74-61 στο ΣΕΦ, στον πρώτο τελικό της Basket League.

Οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν με το… καλημέρα τον τίτλο του φαβορί που έχουν για την κατάκτηση του τίτλου στην Basket League, επικρατώντας πολύ εύκολα στο ΣΕΦ του «τριφυλλιού».

Το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση 20 λεπτών λόγω ρίψης δακρυγόνων έξω από το ΣΕΦ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Σλούκας με 16 πόντους, ενώ για τον Παναθηναϊκό ο Παπαπέτρου με 13.

Ανησυχία επικρατεί στους «ερυθρόλευκους» μετά τον τραυματισμό του ΜακΚίσικ. Η πρώτη διάγνωση έδειξε διάστρεμμα, ωστόσο την Κυριακή θα υποβληθεί σε μαγνητική.

Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι θα συναντηθούν για δεύτερη φορά την ερχόμενη Τρίτη (14/06, 21:00) στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι πρωταθλήτρια Ελλάδας θα αναδειχθεί η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δεκάλεπτα: 23-4, 38-20 (ημ.) 55-38, 74-61

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 71-64

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 2, Ντόρσεϊ 6 (1), Φαλ 14, Βεζένκοφ 12 (1), Παπανικολάου 8 (2), Λούντζης, Λαρεντζάκης 7 (1), Σλούκας 16 (4), Μάρτιν 4, Πρίντεζης, Ζαν-Σαρλ, ΜακΚίσικ 5

Παναθηναϊκός (Γιώργος Βόβορας): Σίβα 5 (1), Παπαγιάννης 6, Παπαπέτρου 13 (3), Κασελάκης 2, Νέντοβιτς 9 (1), Μέικον, Μποχωρίδης, Ουάιτ 13 (3), Έβανς 11 (2), Σαντ-Ροος 2

Οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Είναι το πρώτο μιας σειράς που έχει πίεση. Ήμασταν σοβαροί παρά το γεγονός που είχαμε ευκαιρίες να ανοίξουμε κι άλλο το σκορ. Ήμασταν συμπαγείς αμυντικά, ελέγξαμε το ματς και κερδίσαμε. Όταν παίζεις τελικό είσαι στην πίεση. Είναι σημαντικό το πρώτο ματς και επιβάλλαμε το ρυθμό μας. Δεν κινδυνέψαμε αλλά σε αυτές τις σειρές πρέπει να είσαι μετριοπαθής. Και οι δύο ομάδες το θέλουν πολύ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν νεύρα, κούραση, ένταση. Έχουμε παίξει 73 ματς αλλά το μυαλό μας είναι εδώ και θέλουμε τον τίτλο. Δεν θα αλλάξουν πολλά. Έχουμε συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και είναι αποτελεσματικός. Με αυτόν θα συνεχίσουμε και στην πορεία».

Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιώργου Βόβορα:

«Στο πρώτο μισό είχαμε τρία άσχημα πεντάλεπτα. Προσπαθήσαμε να παίξουμε σωστά στην επίθεση. Δεν ματσάραμε την ενέργεια του Ολυμπιακού, μετά ήρθαν νεύρα. Σίγουρα όταν βλέπεις τον αντίπαλο να σκοράρει έτσι πάει κάτι λάθος. Δεν βρήκαμε καλές επιλογές, χάσαμε το καθαρό μυαλό. Στην συνέχεια προσπαθήσαμε να παίξουμε άμυνα αλλά είχε ξεφύγει το ματς.

Σε μία σειρά τελικών μετράνε όλα. Στο δεύτερο θα παίξουμε με μεγαλύτερη ένταση. Το κλειδί είναι η ένταση μας και από αυτή κα θα βρούμε επιλογές στην επίθεση. Η ομάδα έχει δείξει πως αν παίξει σωστή άμυνα και κάνουμε καλές επιλογές στην επίθεση μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό πρέπει όλοι να είναι καλοί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή