Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: O Βαλμπουενά «ξεκλείδωσε» και ο Ραντζέλοβιτς «καθάρισε» τον ΠΑΣ

Με ηγέτη τον Ματιέ Βαλμπουενά ο οποίος «ξεκλείδωσε» την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα στο 57′, ο Ολυμπιακός νίκησε στη πρεμιέρα της Σούπερ με 2-0 (το δεύτερο γκολ ο Ρατζέλοβιτς στο 73′).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί το φετινό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και έτσι πήρε την πρώτη φετινή επίσημη νίκη της σεζόν. Σε ένα ματς που έφερε την «υπογραφή» του Βαλμπουενά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με τον Βατσλίκ στο τέρμα, τους Ανδρούτσο, Μανωλά, Σισέ, Κούτρη στην άμυνα, τους Μπουχαλάκη, Ακιμπού Καμαρά στον άξονα, τους Ραντζέλοβιτς, Ντε Λα Φουέντε στα άκρα και τον Βαλμπουενά πίσω από τον Χασάν.

Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» είχε τον Πριόμ κάτω από τα γκολπόστ, τους Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκη, Κιάκο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Καραχάλιο στο«6», τους Μπιλμπάο,, Λιάσο στον άξονα, τους Μορεϊρα, Λώλη στα άκρα και τον Κόντε στο «9».

Στα πρώτα 15 λεπτά οι Πειραιώτες είχαν κατοχή μπάλας σε ποσοστό που «φλέρταρε» με το 80% και σε αυτό το διάστημα απώλεσαν τέσσερις «καθαρές» φάσεις για γκολ.

Αρχικά με την προβολή του Ακιμπού Καμαρά στο 4′, μετά με την κεφαλιά του Χασάν στο 6′ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πριόρ ενώ στην επαναφορά ο 21χρονος μέσος αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ, ύστερα με την «σκαστή» κεφαλιά του Σισέ που απέκρουσε δύσκολα ο Γάλλος πορτιέρε των φιλοξενουμένων και λίγο αργότερα (11′) με το σουτ του Κούτρη μέσα από την περιοχή που πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τρεις εξ’ αυτών, πλην της πρώτης, έφεραν την «υπογραφή» του Βαλμπουενά στον τομέα της δημιουργίας και οι «ερυθρόλευκοι» κυριαρχούσαν.

Στο 31′ άπαντες «πάγωσαν» μετά τη σύγκρουση των Παντελάκη, Χασάν λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του πρώτου που βγήκε με αμαξίδιο εκτός γηπέδου και ευτυχώς είναι καλά, ενώ μάλιστα το φιλί του Αιγύπτιου μας χάρισε ένα πανέμορφο στιγμιότυπο. Ετσι είχαμε οδηγηθεί σε κάπως σετ παιχνίδι και μάλιστα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο «Αγιαξ της Ηπείρου» βρήκε δίχτυα με το αυτογκόλ του Μανωλά που σωστά δεν μέτρησε επειδή ο Λώλης ήταν σε θέση οφ σάιντ στην αρχή της φάσης.

«Καθάρισε» ο Ρατζέλοβιτς

Σε ανάλογο τέμπο ξεκίνησε και το δεύτερο μισό, όπου μάλιστα κατά διαστήματα στα πρώτα λεπτά ο ΠΑΣ έδειξε να παίρνει την κατοχή και επεδίωξε να βάλει «δύσκολα» στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Ντε Λα Φουέντε θέλησε 1-2 φορές να δημιουργήσει ρήγματα από τα άκρα και στο 54′ ο Κάρλος Καρμποράν «φρέσκαρε» το «9» του με την είσοδο του Ελ Αραμπί και τον άξονά του με εκείνη του Εμβιλά.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν και στο 57′ άνοιξαν το σκορ όταν ο Αβιλα που είχε μπει από την ανάπαυλα έκανε τη σέντρα και ο Βαλμπουενά με κίνηση φορ από ανάλογη θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Αυτόματα τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΠΑΣ θέλησε να βρει μπροστά, δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις για τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως μετά και την είσοδο του Μασούρα υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε να παίζει με 3 «φουνταριστούς» αφού οι μεσοεπιθετικοί του πλαισίωναν τον Μαροκινό στην κορυφή και τα μπακ του έπαιρναν όλη την πλευρά.

Στο 74′ ο Ελ Αραμπί έστρωσε στον Ραντζέλοβιτς και εκείνος με συρτό σουτ «έγραψε» το μετέπειτα τελικό 2-0. Αποτέλεσμα που διατηρήθηκε και χάρις στην επέμβαση του Βατσλίκ στις καθυστερήσεις στο σουτ του Μπαγκαλιάνη.


Πηγή