Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ομόνοια – ΑΕΚ 0-2: Ακόμη μια νίκη σε δυνατό φιλικό για την ομάδα του Αλμέιδα, με πειστική εικόνα [βίντεο]

Η ΑΕΚ είχε πολύ πειστική εικόνα σε ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι ενόψει της νέας σεζόν, καθώς επικράτησε 0-2 της Ομόνοιας.

Στο φιλικό που έδωσε στο… κιτρινόμαυρο «ΓΣΠ», εκεί όπου οι οπαδοί της έκαναν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη χωρίς να δεχθεί τέρμα και έκανε το 4×4 στα καλοκαιρινά φιλικά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 3-5-2 που σταθεροποιεί στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» ο Ματίας Αλμέιδα μοιάζει να ταιριάζει καλά, ενώ ο Αργεντινός τεχνικός δοκίμασε για πρώτη φορά τον Γκατσίνοβιτς σε ρόλο δεξιού φουλ μπακ-χαφ και τον Τσούμπερ δίπλα στον Σέρχιο Αραούχο.

Ο Πινέδα στο 21′ με εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ για την Ένωση και ο Μάνταλος στο 65′ με ωραία κίνηση και αριστερό πλασέ «σφράγισε» τη φιλική νίκη της ομάδας του.

Επιβλητική από την αρχή η ΑΕΚ στο γήπεδο, βγάζει μια σταθερή εικόνα

Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλει από την αρχή το παιχνίδι της και στο 4’ είχε την πρώτη τελική της προς την εστία του Φαμπιάνο με ένα σουτ του Τσούμπερ που πέρασε άουτ.

Στο 11’ ο διεθνής Ελβετός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ είχε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Ομόνοιας, με την μπάλα να περνάει στη συνέχεια άουτ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παίκτες του Αλμέιδα συνέχισαν να πιέζουν τους γηπεδούχους και στο 21’ πήραν το προβάδισμα. Ο Ορμπελίν Πινέδα πήρε την μπάλα από τα αριστερά, απέφυγε τον Μπασιρού και με υπέροχο δεξί σουτ, έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Φαμπιάνο κάνοντας το 1-0 για την ΑΕΚ.

Στο 40’ από ωραία κίνηση και γύρισμα του Μάνταλου, ο Αραούχο έκανε «τσαφ» και δεν μπόρεσε να πλασάρει προς την εστία χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Ένα λεπτό μετά ο Στάνκοβιτς έκανε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις σε κεφαλιά του Κακουλή και του Μπρούνο, αποκρούοντας σε κόρνερ.

Η Ομόνοια άρχισε να ανεβάζει «στροφές» και στο 43’ από το γύρισμα του Μπάρκερ, ο Μπρούνο πλάσαρε πάνω απ’ τα δοκάρια αν και η μπάλα ήρθε «στρωμένη» στα πόδια του.

Στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ συνέχισε να «χτυπάει» πολύ καλά στην κόντρα την άμυνα της Ομόνοιας και στο 55’ έφτασε μία… ανάσα από το 2-0, όταν από ωραία πάσα του Τσούμπερ, ο Αραούχο «πάτησε» την μπάλα στον Πινέδα που μπήκε στην περιοχή, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Φαμπιάνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 65’ η ΑΕΚ έφτασε σε δεύτερο γκολ με τον Μάνταλο, ο οποίος έκανε μία πολύ ωραία ατομική ενέργεια, εκμεταλλεύτηκε την κίνηση του Πινέδα που «τράβηξε» μαζί του τους στόπερ και με αριστερό σουτ έκανε το 2-0.

Ομόνοια – ΑΕΚ 0-2

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Μάθιους (70’ Ψάλτης), Λανγκ, Μίλετιτς (68’ Γιούστε), Λέζιακς (83’ Παναγιώτου), Μιξ (68’ Χαραλάμπους), Μπασιρού, Μπάρκερ (54’ Λοΐζου), Παπουλής (62’ Μάταβς), Μπρούνο Φελίπε, Κακουλλής (62’ Σάββα).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (67’ Ρότα), Χατζισαφί (80’ Κοσίδης), Τζαβέλλας (67’ Μοχαμάντι), Γκατσίνοβιτς (76’ Γιούσης), Σιμάνσκι (76’ Κορνέζος), Γιόνσον (76’ Μιτάι), Πινέδα (67’ Μουστακόπουλος), Μάνταλος 67’ Φράνσον), Τσούμπερ (67’ Άμραμπατ), Αραούχο (67’ Λιβάι Γκαρσία).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή