Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Οπαδός της Μάιντς επέστρεψε το εισιτήριο διαρκείας επειδή η ομάδα έχει πολλούς μαύρους παίκτες

Οπαδός της Μάιντς επέστρεψε το εισιτήριο διαρκείας επειδή η ομάδα έχει πολλούς μαύρους παίκτες

Ο ρατσισμός υπάρχει παντου και εξαίρεση φυσικά δεν αποτελεί το ποδόσφαιρο, όπως δείχνει και η περίπτωση ενός οπαδού της Μάιντς.

Με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, το θέμα του ρατσισμού έχει έρθει ξανά στην πρώτη γραμμή και καθημερινά υπάρχουν διάφορα περιστατικά που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη «λογική».

Όπως συμβαίνει δηλαδή και στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην ποδοσφαιρική ομάδα της Μάιντς, όπου ένας οπαδός αποφάσισε να επιστρέψει το εισιτήριο διαρκείας.

«Εδώ και μήνες δεν μπορώ να αναγνωρίσω αυτό το κλαμπ. Εχω αρχίσει να έχω την αίσθηση ότι παίζουμε στο Κόπα Άφρικα και όχι στη Bundesiga», έγραψε προς τη διοίκηση, εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο επιστρέφει το εισιτήριο διαρκείας.

«Συνήθως ανησυχούμε όταν χάνουμε έναν κάτοχο εισιτηρίου διαρκείας, αλλά μερικές φορές όχι», αναφέρεται αρχικά στην απάντηση της Μάιντς δείχνοντας στον οπαδό ότι με τις απόψεις που έχει δε θα λείψει σε κανέναν, για να προσθέσει.

«Από την πλευρά μας δεν υπάρχει καμία λύπη. Είμαστε χαρούμενοι που αποφάσισες να επιστρέψεις το εισιτήριο διαρκείας, γιατί η εξήγηση που έδωσες για την απόφαση σου, δείχνει ότι δεν ασπάζεσαι τις αξίες με βάση τις οποίες έχει ιδρυθεί αυτό το κλαμπ. Αξίες που προωθούν το σπορ ως στοιχεία ενότητας ανάμεσα σε εθνικότητες, κουλτούρες, θρησκείες, κοινωνικές τάξεις, προσφέροντας ένα αθλητικό σπίτι σε παιδιά, νέους, ενήλικες και άτομα με προβλήματα, χωρίς να εξετάζουμε φύλο, καταγωγή, χρώμα δέρματος, φυσική ή πνευματική κατάσταση, θρησκεία, κοινωνική τάξη και σεξουαλικές προτιμήσεις».




Πηγή