Κυριακή , 7 Ιούνιος 2026

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-3: Επιβλητικό διπλό στην Κρήτη με τη σφραγίδα του Ελ Κααμπί

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί γιόρτασε με δύο γκολ την ανανέωση του συμβολαίου του και ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΟΦΗ στο Παγκρήτιο του ΟΦΗ (3-0), για την 25η αγωνιστική της Super League.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν προσωρινά στην κορυφή του πρωταθλήματος, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος «βρήκε δίχτυα» στο 30′ και στο 70′, ο Μουζακίτης σκόραρε με πέναλτι στις καθυστερήσεις και οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις νίκες, μετά την ισοπαλία απέναντι στον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρειάστηκε 30 λεπτά για να ξεκλειδώσει την άμυνα του ΟΦΗ

Ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ μόλις στο 3ο λεπτό, όταν, σε γύρισμα του Ορτέγκα από αριστερά, ο Λαμπρόπουλος προσπάθησε να απομακρύνει με το γόνατο, ο Χριστογεώργος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και αυτή κατέληξε στο δοκάρι.

Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε το σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς στο 18′, ενώ η φιλόδοξη προσπάθεια του Ποντένσε στο 26′ δεν βρήκε στόχο. Τελικά, η υπεροχή των πρωταθλητών καρποφόρησε στο 30′, με τη σέντρα του Ορτέγκα να βρίσκει τον Ελ Κααμπί, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το 16ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ακίνδυνοι οι γηπεδούχοι -«Καθάρισε» ο Ελ Κααμπί, σκόραρε με πέναλτι ο Μουζακίτης

Οι Κρητικοί ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια και η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με τον Χριστογεώργο να κρατάει «ζωντανή» την ομάδα του, σταματώντας το σουτ του Ελ Κααμπί.

Ο Μαροκινός όμως έμελλε να «τελειώσει» το παιχνίδι στο 70′ , όταν επωφελήθηκε από διαδοχικές κόντρες, πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και «έγραψε» το 0-2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 79′ ο διαιτητής Ματσούκας υπέδειξε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ, σε μαρκάρισμα του Ρέτσου στον Σαλσίδο, αλλά εξετάζοντας το βίντεο ανακάλεσε την απόφασή του, αφού ο αμυντικός του Ολυμπιακού είχε βρει πρώτα τη μπάλα.

Το VAR ακύρωσε επίσης ένα γκολ του Ζέλσον Μαρτίνς στο 84′ , καθώς υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, αλλά στις καθυστερήσεις ο Ταρέμι κέρδισε πέναλτι μετά από σπρώξιμο του Σενγκέλια και αυτό έδωσε τη μπάλα στον Μουζακίτη για την εκτέλεση ο νεαρός μέρος ευστόχησε στο 92′ και με το παρθενικό φετινό του γκολ, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Ματσούκας (Εύβοιας)
Κίτρινες: Κανελλόπουλος, Σαλσίδο-Ροντινέι, Ρέτσος, Ντάνι Γκαρθία

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Χριστογεώργος, Αθανασίου, Κωστούλας, Πούγγουρας, Κρίζμανιτς, Λαμπρόπουλος (73΄ Σενγκέλια), Ανδρούτσος (53΄ Φούντας), Κανελλόπουλος, Αποστολάκης (73΄ Νέιρα), Νους (82΄ Βούκοτιτς), Ισέκα (73΄ Σαλσίδο)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Πιρόλα, Ρέτσος, Ροντινέι, Νασιμέντο (76΄ Σιπιόνι), Ντάνι Γκαρθία (76΄ Μουζακίτης), Ποντένσε (67΄ Κοστίνια), Μαρτίνς (86΄ Τσικίνιο), Ταρέμι, Ελ Κααμπί (86΄ Κλέιτον).


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Έκανε πρεμιέρα και… μαγνήτισε τα βλέμματα η νέα φανέλα της Εθνικής στο φιλικό με τη Σουηδία [βίντεο]

Στο φιλικό της Εθνικής με τη Σουηδία έκανε πρεμιέρα η νέα εκτός έδρας φανέλα. Η …

Daily-News.GR