Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ο Μέσι πάει για την 8η χρυσή μπάλα – Πολλοί αναρωτιούνται μήπως ήρθε η ώρα για τη σούπερ έκδοσή της [βίντεο]

Μετά από ένα συναρπαστικό Μουντιάλ και ένα ακόμη πιο συναρπαστικό τελικό, ο Λιονέλ Μέσι και η «παρέα» του σήκωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο, το μοναδικό που έλειπε από τη συλλογή του Αργεντίνου άσσου, ωστόσο υπάρχει ένα ατομικό τρόπαιο που του λείπει.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα επτά χρυσές μπάλες, επίδοση ρεκόρ στο συγκεκριμένο βραβείο, που μάλιστα είναι και η πολυτιμότερη ατομική διάκριση για έναν παίκτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το Μουντιάλ που σήκωσε λοιπόν ο Μέσι στα γήπεδα του Κατάρ θέτει σοβαρή υποψηφιότητα και για την 8η χρυσή μπάλα, ωστόσο κυνηγάει πλέον και μία ακόμα πιο σπάνια ατομική διάκριση, αυτή της «σούπερ χρυσής μπάλας», η οποία έχει απονεμηθεί μόνο σε έναν παίκτη, τη μεγάλη δόξα της Ρεάλ Μαδρίτης Αλφρέντο Ντι Στέφανο.

Ο Ντι Στέφανο, τριάντα χρόνια μετά την κατάκτηση της δεύτερης χρυσής του μπάλας, ήταν υποψήφιος για την «σούπερ» έκδοσή της μαζί με τους επίσης τεράστιους Γιόχαν Κρόιφ και Μισέλ Πλατινί.

Το συγκεκριμένο τρόπαιο σηματοδοτεί τον καλύτερο παίκτη μίας ολόκληρης γενιάς και οι διαφορές ως προς το σχεδιασμό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως θα δείτε κύριο θέμα είναι και πάλι μία χρυσή μπάλα, που ωστόσο στη βάση της έχει πολλές μικρές χρυσές μπάλες.

Βίντεο από το μουσείο της Ρεάλ Μαδρίτης με την σούπερ χρυσή μπάλα του Αλεφρέντο Ντι Στέφανο

Το συγκεκριμένο βραβείο ήταν στο μουσείο της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2021, καθώς τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς βγήκε σε πλειστηριασμό μαζί με άλλα αναμνηστικά αντικείμενα του Ντι Στέφανο και πουλήθηκε κάπου κοντά στις 200.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι λοιπόν, με τον Μέσι να καταφέρνει να σηκώσει το Μουντιάλ, το μόνο που έλειπε από την σπουδαία τροπαιοθήκη του, πολλοί συζητούν πως ήρθε η ώρα για την σούπερ χρυσή μπάλα, μία διάκριση που θα είναι και η επισφράγιση για τον καλύτερο παίκτη τουλάχιστον της τελευταίας γενιάς.


Πηγή