Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ο Ολισαντέμπε έγινε εργολάβος στη Νιγηρία και περνάει καλά

Ο Ολισαντέμπε έγινε εργολάβος στη Νιγηρία και περνάει καλά

Ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε άφησε πίσω του το ποδόσφαιρο και την Ευρώπη, προκειμένου να ζήσει σε χαλαρούς ρυθμούς.

Το όνομα του είχε γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού, αφού με τα δικά του γκολ στις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν 2003-04 είχε οδηγήσει τους πράσινους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Γρήγορος, με καλή τεχνική και με αίσθηση του γκολ, ο Ολισαντέμπε υποχρεώθηκε τελικά να βάλει τέλος νωρίς, στα 28 του χρόνια, στην καριέρα του λόγω χρόνιων προβλημάτων στα γόνατα και επέστρεψε στην πατρίδα του, τη Νιγηρία, για να ζήσει χωρίς άγχος, έχοντας γίνει πλέον εργολάβος.

Αυτό, άλλωστε, δήλωσε και στην ιστοσελίδα «SportoweFakty» της Πολωνίας, χώρα από την οποία κατάγεται η πρώην σύζυγός του, στην οποία μίλησε.

«Μ’ αρέσουν πολύ οι κατασκευές και ήδη εργάζομαι σ’ αυτόν τον τομέα. Έφτιαξα πέντε διαμερίσματα και τώρα βγάζω κέρδη από αυτά. Το έκτο είναι ήδη υπό κατασκευή, αν και η πανδημία έχει επιβραδύνει αυτήν την επένδυση.

Γενικά πλέον περνάω στη ζωή μου… χαλαρά. Δεν είμαι υπό πίεση, δεν βιάζομαι. Ειλικρινά δεν είμαι πολύ φιλόδοξο άτομο, αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Δεν θα μπορούσα να ζήσω στην Ευρώπη όπου η πίεση της καθημερινής ζωής είναι πολύ έντονη. Έζησα στην Ευρώπη, οπότε μπορώ να κάνω τις συγκρίσεις», τόνισε αρχικά ο Ολισαντέμπε, για να προσθέσει.

«Κατά τη γνώμη μου η ζωή στη Νιγηρία είναι πολύ πιο εύκολη. Εντάξει, δεν λειτουργούν όλα κανονικά εδώ, αλλά ο κόσμος το έχει συνηθίσει. Και εγώ το έχω συνηθίσει επίσης. Ωστόσο, έχουμε και μια λαϊκή ρήση στη Νιγηρία. Λέμε ότι «εάν έχετε παιδιά στην Ευρώπη, τα έχετε ήδη χάσει επειδή δεν θα θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Επειδή δεν θα μπορούν να αλλάξουν ξανά». Αυτό, όμως, είναι πια υπό συζήτηση…».


Πηγή