Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Ο Περέα αγωνίζεται ως δανεικός στον Παναθηναϊκό – Το ιδιαίτερο καθεστώς ιδιοκτησίας του

Υπάρχουν μεταγραφικές «ιστορίες» που ενίοτε κρύβουν… μυστικά ή επιλογές που δεν έγιναν από την πρώτη στιγμή γνωστές, αλλά βγήκαν προς τα έξω μετά από καιρό. Μία τέτοια «ιστορία» αφορά και την προ ενός έτους μεταγραφή του Χουάν Χοσέ Περέα στον Παναθηναϊκό.

Όταν στις 28 Αυγούστου 2019, οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την απόκτησή του με διετές συμβόλαιο, άπαντες είχαν μείνει με την εντύπωση πως η μετακίνηση του Κολομβιανού επιθετικού, είχε γίνει με «ελεύθερη» μεταγραφή από την U19 της Πόρτο. Κι όμως, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Περέα αγωνίζεται στους «πράσινους» ως «δανεικός» και μάλιστα με διετή ορίζοντα και… οψιόν αγοράς. Χωρίς να ανήκει ωστόσο, στην Πόρτο, αλλά στην… πρώτη ομάδα του.

Όλα περιστρέφονται γύρω από τα τροφεία που θα έπρεπε να πληρώσει το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στην «εκπαίδευση» του 20χρονου Κολομβιανού επιθετικού. Οι «πράσινοι» θα έπρεπε να καταβάλλουν συνολικά ένα ποσό 180.000 Ευρώ στην Εσκοφουτουπέρ (την πρώτη ομάδα του Περέα), τη Σάλτσμπουργκ (στην ακαδημία της ομάδας έμεινε για σχεδόν δύο χρόνια και στην Πόρτο).

Για να «αποφύγουν» έστω και για ένα διάστημα δύο ετών την καταβολή του συγκεκριμένου ποσού, ειδικά για έναν παίκτη που δεν γνώριζαν αν θα μπορέσει να σταθεί στο πιο υψηλό επίπεδο, οι «πράσινοι» σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του Περέα, έκανα μία μεγάλη… ντρίμπλα.

Με το που διασφαλίστηκε η «ελευθερία» του Κολομβιανού από την Πόρτο (έσπασε το συμβόλαιό του που έληγε το 2021), ο Περέα επέστρεψε στην πρώτη ομάδα του, την Εσκοφουτούπερ, η οποία απέκτησε ξανά (τυπικά) τα δικαιώματά του και παραχώρησε στη συνέχεια τον νεαρό φορ στον Παναθηναϊκό με διετή «δανεισμό» και… οψιόν αγοράς. Αντί ενός χαμηλού ποσού, λίγο πάνω απ’ τα χρήματα που θα πρέπει να εισπράξει -αναλογικά- η κολομβιανή ομάδα για τα τροφεία της.

Η οψιόν έχει περιθώριο «ενεργοποίησης» έως την 31η Μαΐου, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Κολομβία, εάν ο Παναθηναϊκός επιλέξει «σπάσει» τον «δανεισμό», θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό ως «πέναλτι».

Κοντολογίς, οι «πράσινοι» πήραν ένα χαμηλό ρίσκο με μία «ιδιαίτερη» φόρμουλα και πλέον είναι καθαρά στο χέρι του Περέα να τους πείσει να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς και να τον κάνουν 100% δικό τους μετά από 10 μήνες. Καταβάλλοντας τότε, τα αντίστοιχα τροφεία και στις Σάλτσμπουργκ και Πόρτο.


Πηγή