Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Ο πρόεδρος της Νάπολι θα μεταφέρει την ομάδα στο Μπάρι

Ο Αουρέλιο ντε Λαουρέντις είναι ένας αρκετά παρορμητικός άνθρωπος, που δεν διστάζει να συγκρούεται με τους πάντες, ακόμη και… με τον εαυτό του. Παρόλα αυτά, με την προεδρία του ο σύλλογος της Καμπανίας είναι συνεχώς στις υψηλότερες θέσεις της Serie A, έχει αρκετά καλές πορείες στο Champions League και γενικά βγάζει μια προοπτική.

Ωστόσο, για εκείνον αποτελεί εμπόδιο το γήπεδο, με το «Σαν Πάολο» να μην καλύπτει τα «θέλω» του για όσα οραματίζεται σχετικά με την ομάδα που διοικεί. Σε μια συνέντευξη που μίλησε για πολλά πράγματα τα οποία αφορούν τους «παρτενοπέι», έριξε και… βόμβα, λέγοντας ότι ετοιμάζεται να πάρει την ομάδα και να τη μεταφέρει στο Μάρι, τουλάχιστον για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

«Για μένα είναι εφιάλτης (το γήπεδο). Είναι ένα μεγάλο μείον σε διεθνές επίπεδο να έχουμε μια τέτοια εγκατάσταση. Είναι κρίμα. Δεν θέλω να επεκταθώ, για να αυξηθεί η κόντρα. Θα φτιάξω το δικό μου γήπεδο. Πάει και τελείωσε. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι», τόνισε ο Ντε Λαουρέντις.

Για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο, απάντησε:

«Δύο χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα, εάν βάζεις τα δικά σου λεφτά και έχεις τον δικό σου χώρο. Κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει και για τον λόγο αυτό θα τρέξει γρήγορα το πλάνο».

Στο ενδιάμεσο, «ζήτησα από την UEFA να μας επιτρέψει να δώσουμε τα ευρωπαϊκά παιχνίδια στο Μπάρι. Θα πληρώσω από την τσέπη μου για να ναυλωθούν 1.000 πούλμαν σε κάθε παιχνίδι, που θα μεταφέρουν τους Ναπολιτάνους στο “Σαν Νίκολα”. Όταν πήγα εκεί πρώτη φορά, αμέσως συνειδητοποίησα ότι είναι γήπεδο». Μάλιστα, έκανε και σύγκριση με το «Σαν Πάολο» που είναι ένα γήπεδο του 1959, ενώ το «Σαν Νίκολα» κατασκευάστηκε το 1990 για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τέλος, ο Ντε Λαουρέντις προανήγγειλε ότι ετοιμάζει δυνατή ομάδα της Νάπολι και στο ποδόσφαιρο που παίζεται στις κονσόλες. Τα virtual games για εκείνον «αποτελούν «μια μεγάλη βιομηχανία, ειδικά σε χώρες όπως οι ΗΠΑ».

localStorage.clear();


Πηγή