Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο πρώην εφημεριδοπώλης που θέλει να κλέψει την παράσταση στην Τούμπα

Το 2017 ήταν μια χρονιά σταθμός στην καριέρα του Γενς Μαε. Ο Δανός ρέφερι, ο οποίος θα σφυρίξει στο ντέρμπι της Δευτέρας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, είχε διευθύνει τον τελικό του Euro U-17 (με τον Τάσο Παπαπέτρου να εκτελεί καθήκοντα 4ου διαιτητή), αλλά και του Κυπέλλου Δανίας μεταξύ Κοπεγχάγης και Μπρόντμπι.

«Το σημαντικότερο είναι να απολαμβάνω τα παιχνίδια», είχε πει πριν από λίγους μήνες ο 36χρονος ρέφερι, ο οποίος χρίστηκε διεθνής το 2014.

Ο φυσιοθεραπευτής στο επάγγελμα Μάε, ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα εκγύμνασης πριν από μεγάλα ματς τα οποία καλείται να φέρει σε πέρας. «Προετοιμάζομαι με τους βοηθούς μου και κάνουμε μαζί προπόνηση. Στη συνέχεια κρατάμε σημειώσεις για τις δύο ομάδες. Πρέπει να είμαι προετοιμασμένος να αντιδράσω σε συγκεκριμένες συνθήκες του αγώνα. Πρέπει να είμαστε όλοι στην ίδια γραμμή πριν από τα παιχνίδια.

Την ημέρα του αγώνα παίρνουμε το πρωινό μας και γευματίζουμε μαζί. Κατά τα άλλα είμαι μόνος για να συγκεντρωθώ. Κάθε διαιτητής πράττει διαφορετικά την ημέρα του αγώνα. Εγώ προτιμώ έναν μικρό περίπατο, να κοιμηθώ και να χαλαρώσω.

Φτάνουμε στο γήπεδο 1,5 ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του παιχνιδιού. Τσεκάρουμε τον αγωνιστικό χώρο και κατευθυνόμαστε στα αποδυτήρια. Ακούω μόνο λίγο μουσική και προσπαθώ να είμαι ήρεμος. Στη συνέχεια ακολουθεί προθέρμανση για τον αγώνα».

Ο Δανός διαιτητής εξήγησε παράλληλα πως ασχολήθηκε με τη διαιτησία… «Όταν ήμουν 15 ετών (1997) ο πατέρας μου και ο μεγάλος αδερφός μου ήταν επίσης διαιτητές. Εγώ μοίραζα εφημερίδες, αλλά θεωρούσα πως ήταν βαρετό. Έτσι μια ομάδα από το σχολείο ακολουθήσαμε σεμινάρια και γίναμε διαιτητές. Στην αρχή ήταν ένα χόμπι που έγινε δουλειά και εξελίχθηκε σε καριέρα».

Ο Μάε παραδέχεται πως σε ότι αφορά την χώρα του δεν μπορεί να πάει πιο ψηλά, τονίζοντας που του αρέσει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ποδοσφαίρου.

«Στο πρωτάθλημα Δανίας δεν υπάρχουν άλλα σκαλοπάτια να ανέβω. Έφτασα στην κορυφή. Έχω ‘σφυρίξει’ στο ντέρμπι της Κοπεγχάγης, αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου . Έχω επίσης ψηφιστεί ως κορυφαίος διαιτητής στη χώρα. Μου αρέσει να βρίσκομαι στο επίκεντρο του κορυφαίου αθλήματος της Γης. Στη Δανία το ποδόσφαιρο είναι Νο1 σπορ. Όλοι έχουν γνώμη για τα ματς του Σαββατοκύριακου. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει σε κάθε ματς».

Ο Δανός ρέφερι δεν δίστασε να αναφερθεί και σε ένα ματς όπου έχασε πλήρως τον έλεγχο. «Ήταν μια κακή εμφάνιση για μένα, όπου δεν έδωσα κόκκινη κάρτα, αλλά και πέναλτι, τιμωρώντας έτσι την ίδια ομάδα. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και αυτό αποτελεί εφιάλτη για κάθε διαιτητή. Ευτυχώς με στήριξαν οι συνάδελφοί μου. Ήμουν πολύ νέος στη μεγάλη κατηγορία. Δύο εβδομάδες αργότερα σφύριξα ξανά και ήμουν πιο δυνατός λόγω αυτού του γεγονότος.

Βέβαια όταν πριν οχτώ χρόνια έγινα πατέρας και δεχόμουν άδικη κριτική από οπαδούς και ομάδες σκεφτόμουν για το μέλλον μου στη διαιτησία».

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή