Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ο Τόνι της Μπρέντφορντ στοιχημάτισε 13 φορές εναντίον της ομάδας του -Σοκάρει η αναλυτική έκθεση της FA

Ο Ιβάν Τόνι στοιχημάτισε 13 φορές εναντίον της ομάδας του, της Μπρέντφορντ, για να χάσει, και έχει διαγνωστεί με εθισμό στον τζόγο, αποκάλυψε η γραπτή αιτιολογία της FA (αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία), για τον οκτάμηνο αποκλεισμό του.

Στο σκεπτικό της απόφασης που εξηγεί την οκτάμηνη απαγόρευση εισόδου που έλαβε ο 27χρονος επιθετικός της Μπρέντφορντ την περασμένη εβδομάδα για παραβίαση των κανόνων στοιχηματισμού της FA, αποκαλύφθηκαν επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • 126 στοιχήματα αφορούσαν αγώνες σε διοργάνωση στην οποία η ομάδα του Toney είχε συμμετάσχει ή είχε δικαίωμα συμμετοχής εκείνη τη σεζόν.
  • Από αυτά τα 126 στοιχήματα, τα 29 στοιχήματα αφορούσαν συλλόγους στους οποίους ο Toney ήταν εγγεγραμμένος ή δανεικός εκείνη την περίοδο.
  • Τα 16 από αυτά τα 29 στοιχήματα αφορούσαν τη νίκη της ομάδας του Toney σε 15 διαφορετικούς αγώνες. Ο Toney έπαιξε σε 11 από αυτούς τους αγώνες και δεν χρησιμοποιήθηκε ή ήταν αναπληρωματικός σε έναν άλλο.
  • Τα 13 από τα 29 στοιχήματα ήταν για να χάσει η ομάδα του σε επτά διαφορετικούς αγώνες μεταξύ 22 Αυγούστου 2017 και 3 Μαρτίου 2018 -ο Toney δεν έπαιξε σε κανέναν από αυτούς τους αγώνες.
  • Τα 11 από τα 13 στοιχήματα ήταν εναντίον της Νιούκαστλ, ενώ ο Τόνι ήταν δανεικός σε άλλο σύλλογο.
  • Τα άλλα δύο στοιχήματα αφορούσαν ένα παιχνίδι μεταξύ της Wigan και της Aston Villa, ενώ ο 27χρονος ήταν δανεικός στη Wigan, αλλά δεν ήταν μέλος της ομάδας.
  • Υπήρξε επίσης παραβίαση του κανόνα Ε8.2 της FA σχετικά με τις εμπιστευτικές πληροφορίες, όταν στις 29 Μαρτίου 2018 ο Τόνι είπε σε έναν φίλο του ότι θα ξεκινούσε στον επόμενο αγώνα της ομάδας του. Ο Toney υποστήριξε ότι ήταν ευρέως γνωστό ότι ήταν πιθανό να παίξει, αλλά το δέχτηκε ως παραβίαση των κανόνων.
  • Ο ποδοσφαιριστής της Μπρέντφορντ παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στους ερευνητές σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, αφού αρχικά αρνήθηκε ότι είχε στοιχηματίσει σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο Τόνι παραδέχθηκε τις παραβιάσεις

Οπως αναφέρει το Sky Sports, ο Άγγλος διεθνής παραδέχθηκε 232 παραβάσεις των κανόνων στοιχηματισμού μεταξύ Φεβρουαρίου 2017 και Ιανουαρίου 2021, του απαγορεύθηκε κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα μέχρι τις 17 Ιανουαρίου και του επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 λιρών. Μπορεί να επιστρέψει στις προπονήσεις στις 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με το έγγραφο της FA, αν ο Τόνι δεν είχε δηλώσει ένοχος για τις κατηγορίες που τον βάρυναν, η FA θα του είχε επιβάλει 15μηνη απαγόρευση από την αρχή της επόμενης σεζόν, «για να αντικατοπτρίζει σωστά τη σοβαρότητα των παραβάσεων που παραδέχθηκε, συμπεριλαμβανομένου του στοιχηματισμού για την ήττα της δικής του ομάδας, αν και δεν αγωνιζόταν».

Ωστόσο, δηλώνοντας ένοχος και δείχνοντας «πραγματική μεταμέλεια», θεωρείται ότι γλίτωσε σημαντικό χρόνο και κόστος, με αποτέλεσμα να μειωθεί αρχικά κατά 25% η ποινή του, σε 11 μήνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Τόνι είναι εθισμένος στον τζόγο»

Η ανεξάρτητη επιτροπή διαπίστωσε ότι «θα πρέπει να γίνει σημαντική μείωση της ποινής, για να αντικατοπτριστεί ο διαγνωσμένος εθισμός στα τυχερά παιχνίδια που διαπίστωσε ο ψυχίατρος Dr Philip Hopley».

Το έγγραφο συνεχίζει: «Η έλλειψη ελέγχου που έχει ο παίκτης όσον αφορά τα τυχερά παιχνίδια είναι σαφώς αντανάκλαση του διαγνωσμένου εθισμού του στα τυχερά παιχνίδια. Η θέση φαίνεται να είναι ότι ο Τόνι έχει σταματήσει να στοιχηματίζει στο ποδόσφαιρο, αν και εξακολουθεί να τζογάρει σε άλλα αθλήματα και παιχνίδια καζίνο.

»Ο ποδοσφαιριστής είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του τζόγου του με θεραπεία στο τέλος της φετινής σεζόν.

»Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα ζητήματα, η Επιτροπή μειώνει την ποινή κατά τρεις μήνες, δηλαδή στον Τόνι θα επιβληθεί οκτάμηνη απαγόρευση με αναστολή».


Πηγή